Αντώνης Β . Καμπουράκης: «Φωτεινό ορόσημο της ιστορίας μας η 10η Φεβρουαρίου 1947»

106

«Τιμούμε την ιστορία μας και τα ορόσημά της γίνονται φάροι που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο μας. Μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε να βάζουμε υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε», υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β Καμπουράκης με αφορμή τη σημερινή ημέρα ορόσημο κατά την οποία υπογράφηκε στο Παρίσι Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία και με βάση αυτή τα Δωδεκάνησα παραδόθηκαν στην Ελλάδα  και άνοιξε ο δρόμος για την ενσωμάτωση. Αναλυτικά ο δήμαρχος Ρόδου τονίζει τα ακόλουθα:

Υπάρχουν ιστορικά ορόσημα τόσο φωτεινά, τόσο ζωντανά που νικούν το χρόνο και περνούν στην αιωνιότητα. Νικούν τη λήθη και μένουν όλο λάμψη και μεγαλείο. Μαρτυρούν μέσα στην ιστορική διαχρονία την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η Δωδεκανησιακή ψυχή.

Τέτοιο φωτεινό ορόσημο είναι η 10η Φεβρουαρίου 1947 όταν στο Παρίσι υπογράφηκε η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία και με βάση αυτή τα Δωδεκάνησα παραδίδονταν στην Ελλάδα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την Ενσωμάτωση των νησιών μας με τη Μητέρα Ελλάδα. Ο πόθος που έκαιγε άσβεστος στη Δωδεκανησιακή ψυχή μέσα στους ατέλειωτους αιώνες της σκλαβιάς έβρισκε σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια τη δικαίωσή του.

Τιμούμε την ιστορία μας και τα ορόσημά της γίνονται φάροι που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο μας. Μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε να βάζουμε υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε.