Μετά από σειρά αποκαλύψεων του sky για ζητήματα που αφορούσαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής ζήτησε την παραίτηση του προέδρου, καθώς είχε διοριστεί παράνομα και ως γιατρός εργασίας στο δήμο Ρόδου, κάτι που απαγορεύει ο νόμος, ενώ ως γιατρός έχει συνάψει και άλλες συμβάσεις με διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στα Δωδεκάνησα σημειώνει τον ουσιαστικό ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, στην αποκάλυψη πτυχών όλων των γεγονότων που ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες το ίδρυμα.

“Κάποιοι μου οφείλουν μία δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους”, δήλωσε σήμερα στον sky ο πρώην Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αντώνης Αρφαράς.

Ο κ. Αρφαράς έκανε λόγο για πληθώρα παθογενειών εδώ και χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ επανέλαβε το αίτημα να διαταχθεί έλεγχος σε βάθος χρόνου.

Επίσης, ο κ. Αρφαράς είπε ότι από το 1993 που ανέλαβε για πρώτη φορά, υπηρέτησε για δέκα χρόνια το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται περίπου 25 άτομα. Στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο φιλοξενούνται 35 άτομα, στο Ίδρυμα των Κολυμπίων 55 άτομα και τέλος στο Ορφανοτροφείο Θηλέων 18 κορίτσια.

Τέλος, συνέστησε στους υπεύθυνους που θα λάβουν τις αποφάσεις για τη νέα Διοίκηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των προσώπων και ιδίως του Προέδρου, “γιατί τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι επιδέξια…σκέλη”, όπως τόνισε.

 1,099 total views,  6 views today