« Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα θα συνέχιζε και στην επόμενη τετραετία χωρίς εκλογές. Ο κόσμος και η χώρα δεν αντέχουν μια κυβέρνηση που το μόνο που την απασχολεί  είναι η παραμονή στην εξουσία»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας  στον Sky ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης που βρίσκεται σήμερα στην Ρόδο με αφορμή  την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛ στο κέντρο «Μαστίχα».

Ο κ. Μανώλης  Χριστοδουλάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ  μάχεται για να παραμείνει  στην εξουσία ενώ βασικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.Ωστόσο όμως δεν θα πάει πολύ μακριά και κυρίως δεν θα γλυτώσει τη διενέργεια εκλογών .

«Δεν έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν την έξοδο της χώρας από την κρίση και την κοινωνική συνοχή. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε,  ολοκληρωμένη πρόταση στους πολίτες για να διασφαλίσουμε την έξοδο από την κρίση με έμφαση την κοινωνική συνοχή και την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί μέχρι τώρα», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Όσο για τη θέση που επιδιώκει να πάρει το ΚΙΝΑΛ  στην πολιτική σκακιέρα, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε πως  το ζητούμενο είναι  η ισχυρή εντολή των πολιτών για να τεθεί το πρόγραμμα του κόμματος  ως βάση συζήτησης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Δεν αλλάζουν  όλα από τη μια  ημέρα στην άλλη. Για μας το ζητούμενο  είναι να λάβουμε ισχυρή εντολή για να θέσουμε το δικό μας πρόγραμμα ως βάση συζήτησης  και  να διασφαλίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Να αποτυπωθούν οι  συσχετισμοί που θα ανατρέπουν τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για τα δήθεν πλασματικά προοδευτικά μέτωπα.  Να φανεί ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι ένας και εκφράζεται  μέσα από το ΚΙΝΑΛ και μόνο», είπε ο κ. Μανώλης  Χριστοδούλάκης.

Σε ερώτηση αν το ΚΙΝΑΛ μπορεί να πείσει τους πολίτες για την πρόταση του ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε:

« Ο κόσμος αντιλαμβάνεται το ποιοι είναι αυτοί που στάθηκαν όρθιοι στα δύσκολα και θυσίασαν το κομματικό χάριν του εθνικού συμφέροντος. Ποιοι είναι  αυτοί που στα δύσκολα έβαλαν πλάτη όταν όλοι οι υπόλοιποι ήταν απέναντι  εκμεταλλευόμενοι τα συναισθήματα του κόσμου.  Είναι σαφής η στάση του καθενός.Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και είμαστε καθαροί απέναντι στον ελληνικό λαό . Δεν είναι τυχαίο που σε όλες μας τις συγκεντρώσεις οι αίθουσες  είναι γεμάτες. Υπάρχει μαζική  ανταπόκριση του κόσμου. Αυτό δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής  επιστρέφει».

Ο κ. Μανώλης  Χριστοδουλάκης  αναφέρθηκε και στην υπουργοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τόλκας ζήτησε πέρυσι να γίνει Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά το Συνέδριο 2018 και απερρίφθη. Του έγινε η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης απερρίφθη κ. Μωραΐτης ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης μας, αίτημα που απερρίφθη. Οι προθέσεις και των δύο  δεν ήταν πολιτικές. Αναζητούσαν καρέκλες για να καθίσουν πιο βολικά και αυτό το πέτυχαν μέσω της υπουργοποίησης τους για δύο μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άνθρωποι μιλούσαν για την χειρότερη κυβέρνηση και  ασκούσαν  κριτική υπογραμμίζοντας πως δεν θα συνεργάζονταν μαζί τους. Όλοι αυτοί δεν έχουν θέση πια στο ΚΙΝΑΛ. Εμείς δίνουμε τη μάχη για τους πολίτες. Επίσης ο πρωθυπουργός για να μείνει στην εξουσία διαπραγματεύεται με όλους. Αυτό δείχνει  το γεγονός ότι εντάσσει στην κυβέρνηση του ανθρώπους που τον έβριζαν μέχρι πρότινος. Και ο κόσμος θα τα καταδικάσει αυτά» , είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Την 80 ΑΔΤΕ στην Κω επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού

Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κρεμαστινός  για την τοποθέτηση πρωθυπουργού όταν συντρέχουν λόγοι υγείας και η οποία ψηφίστηκε και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι αν χρειαστεί το θέμα θα τεθεί στην ΚΟ του κόμματος.

«Ο κάθε βουλευτής  έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει η οποία συνεννόηση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ή κεντρικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε  σχέση με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ . Η πορεία μας είναι αυτόνομη. Όποιοι το ενστερνίζονται καλώς. Όποιοι δεν το ενστερνίζονται μένουν εκτός και  συνεχίζουν οι υπόλοιποι. Δεν αφορά αυτό τον κ.  Δημήτρη Κρεμαστινό . Ομιλώ γενικότερα» .

Όσο για τις πολιτικές που έχουν ανάγκη τα νησιά ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε έχει γίνει μνεία στο πρόγραμμα του κόμματος.

«Έχουμε καταθέσει από το Νοέμβριο  πρόταση νόμου που περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα που για μας συνθέτουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Έχει  και ιδιαίτερα και περιφερειακά χαρακτηριστικά. Επίσης έχουμε  καταθέσει πρόταση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας. Ασκήσαμε σκληρή κριτική για το μεταναστευτικό. Έχουμε ολοκληρωμένο πλάνο για κάθε περιοχή. Εμείς  θα κάνουμε πράξη τη νησιωτική πολιτική», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Με αφορμή την στρατιωτική άσκηση που ετοιμάζει η γειτονική χώρα Τουρκία με την επωνυμία « Γαλάζια Πατρίδα» ο κ Χριστοδουλάκης δήλωσε:

« Όπως δεν διεκδικούμε τίποτε από κανένα γείτονα μας, δεν αφήνουμε και τίποτε από την εθνική κυριαρχία μας να το διεκδικήσει ο οποιοσδήποτε άλλος.  Για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής απαιτείται αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

 

 154 total views,  2 views today