Απάντηση Καιρίδη σε ΕΝΩΣΗ Ξενοδόχων: Θα επιλύσουμε το πρόβλημα!

353

Με ιδιαίτερο τρόπο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προσπάθησε να ανακαλέσει δηλώσεις που έκανε για τους μετανάστες και μαύρη εργασία στα ξενοδοχεία της Ροδου

Σε απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο αναφέρει:

κ. Πρόεδρε, ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω τον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως της Ρόδου, ο οποίος τόσα πολλά συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, κάτι που αναγνώρισα, μετ’ επιτάσεως, στη σημερινή μου τηλεοπτική παρουσία. Ούτε μίλησα συγκεκριμένα για ξενοδοχεία, απλώς είπα ότι τώρα που κλείνουν τα ξενοδοχεία και τελειώνει η θερινή σαιζόν.

Επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες έγιναν πολλές μεταγωγές, πάνω από 400 ακατάγραφων, επειδή το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τέτοιες και τόσες πολλές αφίξεις, ιδίως σήμερα που έχουμε γενικευμένη πτώση των ροών, και επειδή όσους μεταφέρει η Αστυνομία σε δομές που διαθέτουμε άλλοι τόσοι επανεμφανίζονται σε δημόσιους χώρους της πόλης της Ρόδου, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι ακατάγραφοι ήρθαν τώρα ή είναι εδώ και καιρό στο νησί, σιτίζονταν με κάποιον τρόπο αυτόνομα και τώρα εμφανίζονται να «διεκδικήσουν» τη μεταγωγή, την καταγραφή και τη φιλοξενία τους σε οργανωμένες δομές. Συμφωνώ, και το είπα, ότι αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη και αδικεί την πανέμορφη Ρόδο.

Γι’ αυτό και εργαζόμαστε νυχθημερόν να εξασφαλίσουμε επιπλέον θέσεις στο σύστημα υποδοχής, παρά την πίεση που δεχθήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και την παραχώρηση μιας πολύ μεγάλης δομής στη Θεσσαλία στην πολιτική προστασία, για τη φιλοξενία αυτών των μεταναστών και πιστεύω ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα επιλύσουμε το πρόβλημα και θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Είμαι στη διάθεσή σας για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι η ασφάλεια και η ευταξία του εθνικού κοσμήματος που είναι η Ρόδος.

Δημήτρης Καιρίδης