Ανανέωση:

Απάντηση στις καταγγελίες της μειοψηφίας δίνει ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, με ανάρτησή του στα social media.

Όπως αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή της ορκωμοσίας μας ως νέα Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε σιγά – σιγά να τηρούμε με συνέπεια και προγραμματισμό την υπόσχεση μας προς την κοινωνία, να κάνουμε την Χάλκη ΜΑΣ καλύτερη και ποιοτικότερη.
Αρχίσαμε από τα βασικά :

– Απομακρύναμε τα σκουπίδια που είχαν παραμείνει στο νησί εδώ και αρκετά χρόνια.
– Ολοκληρώσαμε την μελέτη του Βιολογικού της Χάλκης μετά από 21 χρόνια.
– Μαζέψαμε ενα μεγάλο όγκο αυτοκινήτων και διτροχων από το νησί.
– Καθαρίσαμε όλο τον οικισμό από παρατημένα αντικείμενα.
– Δρομολογησαμε την υδροδότηση του Χωριού και την σταδιακή ενεργειακή αυτονόμηση του νησιού.

Όλα αυτά έγιναν σε ένα διάστημα περίπου 8 μηνών, υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και με την βοήθεια όλων η Χάλκη ΜΑΣ θα “αναπνέει” καλύτερα.

Από την πρώτες ενέργειες που έγιναν στο νησί ήταν να καταγραφούν οι φθορές των δύο κτηρίων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΕΤΑΔ ΑΕ , ο χώρος που στεγάζει το Λιμενικό Σταθμό και τον Αστυνομικό Σταθμό καθώς και επίσης τον χώρο που είναι το Ταχυδρομείο.
Επειδή δεν υπάρχει ιδιοκτησία του Δήμου μας για τα δυο κτήρια όλα αυτά τα χρόνια δεν επιτρέπει ο νομοθέτης να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τα ταμεία του Δήμου , οπότε η συντήρηση τους γίνεται με δωρεές.

Το ΑΒΚ 540 κτήριο που φιλοξενεί το Ταχυδρομείο με την πάροδο του χρόνου έχει ταλαιπωρηθεί από την θάλασσα , την υγρασία και όλα τα φυσικά φαινόμενα.
Προκειμένου να σωθεί το κτήριο και σε συνεννόηση, ώστε να επιτραπούν οι όποιες παρεμβάσεις, με τον ιδιοκτήτη του κτίσματος, την ΕΤΑΔ ΑΕ και την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου και με την διοίκηση του μισθωτή, τα ΕΛΤΑ, με δωρεάν εργασία εθελοντών πολιτών έγιναν κάποιες συντηρήσεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε μόνωση στην οροφή του καθώς και εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εσωτερικών του χώρων , οι οποίοι κατέρρεαν πλέον.
Ο χώρος στο ισόγειο δεχόμενος όλα αυτά τα χρόνια αυτήν την ταλαιπωρία είναι σε χειρότερη κατάσταση από όλα τα προαναφερόμενα κτίρια.

Εξαιτιας της ύπαρξης στην μπροστινή είσοδο μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) η ιδιοκτήτρια τράπεζα απαγόρευσε την οποία επαφή με τον χώρο αυτόν.
Θεωρήθηκε από όλες τις πλευρές το πιο σωστό να ανοιχθεί ΞΑΝΑ η είσοδος από τα πλάγια έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και σε μελλοντικό χρόνο να δημιουργηθεί ένα Γραφείο Πληροφοριών για το νησί και να δοθεί και μια θέση εργασίας σε ένα νέο Χαλκιτη, μία από τις ενέργειες από τις οποίες θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή των νέων μας στο νησί.

Όμως όλα αυτά έδωσαν χώρο στην Αίρεση που νομίζει ότι κυριαρχεί στο νησί και ότι της ανήκει όλη η περιουσία του Δημοσίου και ότι οι κάτοικοι του νησιού είναι δούλοι της.
Δυστυχώς για εσάς , ευτυχώς για το νησί είστε πλέον μικρή μειονότητα .
Οι προσπάθειες σας να δυσφημειται και να κατηγορείτε προκειμένου να επιβιώσετε πολιτικά θα σας οδηγήσουν στην αυτοκτονία , όπως γίνεται συνήθως με τις Αιρέσεις ανά τον κόσμο.

Που ήσασταν να καταγγείλετε όταν υπήρχε περίπτερο μπροστά στον κτήριο (απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής για να έχει εισόδημα μια Χαλκητικη οικογένεια) ;

Που ήσασταν τότε που ο ΟΤΕ τοποθετούσε στο κτήριο τις κεραίες του ώστε να έχει τηλεφωνία το νησί ;

Που ήσασταν τότε να καταγγείλετε όταν τοποθετήθηκε το ΑΤΜ της Πειραιώς το 2016 και έγινε διάνοιξη της πλαινής πλευράς ;

Που ήσασταν τότε που αρχικά η Τράπεζα Δωδεκανήσου και μετέπειτα η Eurobank άνοιγαν τρύπα δίπλα στην κεντρική είσοδο προκειμένου να τοποθετήσουν το ΑΤΜ ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες ;

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από αυτές τις ενέργειες γιατί τότε οι κάμερες των κινητών σας δεν είχαν καλή ανάλυση για τα τραβήξετε φωτογραφίες και να στείλετε κρυφά και υποχθόνια σε όλην την υφήλιο.

Στο νησί ξημέρωσε μια άλλη ημέρα, καθαρή, δίκαιη και τίμια με Αγάπη και Όραμα για τον τόπο, εφόσον δεν μπορείτε λόγω δηλητηριασμένου μυαλού να καταλάβετε ούτε το δικό σας καλό και συμφέρον με την βελτίωση του νησιού, τραβήξτε τουλάχιστον καλές φωτογραφίες σε όσα γίνονται.

 2,167 total views,  2 views today