Επιμένει στην κατασκευή αυτόνομης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων η περιφερειακή αρχή. Αυτό υπογραμμίζει και σε ανακοίνωση της η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη.
Στην ανακοίνωση της η κ. Γιασιράνη θέτει σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με όσα προηγήθηκαν για το συγκεκριμένο έργο.
Ωστόσο συνέντευξή τύπου για το ίδιο θέμα παραχώρησε και ο ειδικός συνεργάτης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Στέργος Στάγκας για το ίδιο θέμα.
Ο κ Στάγκας σχολίασε την στήριξη που έχει η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και το σλόγκαν της παράταξης του κ. Γλυνού για την Περιφέρεια των Τεσσάρων Εποχών με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Επέκρινε τον κ. Παρδαλό ενώ επιτέθηκε λεκτικά και στον κ.Γλυνό
Ωστόσο η ανακοίνωση που έδωσε στα δημοσιότητα η κ. Γιασιράνη περιγράφει περιεκτικά όσα ανέφερε ο κ. Στάγκας στην συνέντευξή του.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η θέση μας κε Στέργο Παρδαλέ, τότε και τώρα παραμένει η ίδια για το αποχετευτικό του Αρχαγγέλου και είναι μία: Αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Μιλήσαμε και μιλάμε ρεαλιστικά για να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τους πολίτες και ρωτώ:
Υπάρχει μελέτη και αδειοδότηση τα τελευταία 20 χρόνια για το έργο Αρχάγγελος-Βόδι;
Γιατί πρέπει τα λύματα να «ταξιδεύουν» 30 χιλιόμετρα για να έρθουν στο αστικό κέντρο για να επεξεργαστούν;
Αποδέκτης υπάρχει να δεχθεί τα λύματα στο Βόδι;
Πόσα χρόνια και πόση ταλαιπωρία θα υποστούν οι ντόπιοι κάτοικοι και οι ξένοι επισκέπτες ξανά, στην εθνική οδό από όπου πρέπει να περάσει ο αγωγός για να φτάσει στο Βόδι;
Πόσα χρόνια ακόμα θα περάσουν για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο;
Πόσα ατυχήματα μπορεί να συμβούν από τις εκσκαφές για όσο θα διαρκέσει το έργο;
Τι κόστος θα έχουν οι μελέτες και η κατασκευή της σύνδεσης με το Βόδι;
Μήπως το κόστος των μελετών είναι περίπου όσο και το κόστος της αυτόνομης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων τελευταίας γενιάς;
Γιατί στις υπόλοιπες ενότητες του νησιού υπάρχουν αυτόνομες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων εδώ και πολλά χρόνια;
Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι τα λύματα του Αρχαγγέλου αφού διανύσουν το χωριό, πέφτουν στον ποταμό και καταλήγουν στη Ρένη στα Στεγνά .Τι κάνατε για να σταματήσετε την παρανομία;
Η δυσοσμία στο χωριό είναι ανυπόφορη ειδικά το καλοκαίρι, σε σημείο που οι Αρχαγγελίτες να σκεπάζουν τις σχάρες των όμβριων με «κιλίμια»!
Από το 2011 σας έλεγα ότι θα ζητήσω δημόσια συγνώμη αν ξεκινήσει το αποχετευτικό στην προηγούμενη θητεία 2011-2014 όταν με χλευάζατε, αλλά πέρασε ακόμα μια 5ετία και ακόμα περιμένουμε…
Εσύ αλήθεια τι έκανες τόσα χρόνια σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος τοπικός;
Τα προβλήματα κε Στέργο Παρδαλέ, δεν λύνονται ούτε στα καφενεία ούτε με λόγια . Θέλει στοχευμένη προσπάθεια, επιμονή και δουλειά.
Οι υπερήφανοι Αρχαγγελίτες υποφέρουν από το πρόβλημα γιατί το βιώνουν καθημερινά όπως βιώνουν και την κοροϊδία όσων τον εμπαίζουν ανερυθρίαστα με μικροπολιτικές κορώνες.