Απάντηση του Ν. Διμέλη στην παράταξη Γερονικόλα

155

Aπάντηση έδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου Νικόλας Διμέλης με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη “Αρχή Οργάνωσης – για το νησί μας” του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Γερονικόλα στην οποία καταγγέλλεται η δημοτική αρχή για βεβήλωση της ιστορικής μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού αφαιρώντας της επιτοίχια πλάκα από το νέο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου (περιοχή Λειβάδας), στην οποία αναφέρονταν οι θεμελιωτές του.

Η απάντηση

Αγαπητέ μου Νικόλα Γερονικόλα υποψήφιε

Δήμαρχε Ρόδου.

Δεν ήξερες Νικόλα μου δεν ρώταγες; Διάβασε λοιπόν αγαπητέ μου αυτά που θα γράψω με προσοχή για το 12θεσιο δημοτικό της Λειβάδας για να ενημερωθείς σωστά.

Ξεκίνησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Αρχαγγέλου ως 15 θέσιο επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παπουρά και με υπουργό παιδείας την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου .

Το έργο συνεχίστηκε επί Δημαρχίας Κουσουρνά και ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου να τροποποιήσει την μελέτη εκ νέου ως 12θεσιο.

Στη συνέχεια ο αγαπητός Δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος το 2015 και σε συνεργασία με τον μακαριστό Δημήτρη Κρεμαστινό το θεμελίωσαν με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017.

Ερχόμαστε εμείς το Σεπτέμβριο του 2019 με Δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη και εμένα πρόεδρο και ξεκινάμε ένα αγώνα επικοινωνίας με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ να ενημερωθούμε γιατί ο εργολάβος έκανε διακοπή εργασιών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με τον υπουργό Μεταφορών και με την αρωγή της βουλευτού κ. Ιατρίδη Τσαμπίκας φτάσαμε σε νέα δημοπράτηση καθώς ενδιαφέρθηκε για το σχολείο και η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.

Το έργο εκ νέου επιχορηγήθηκε με ποσό 3.400.000ευρώ με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Νομίζω έγινα κατανοητός όσον αφορά το έργο ,πάμε τώρα σε αυτούς που κρύβονται πίσω από σένα Νικόλα και συνεχίζουν να υπηρετούν τα κοινά του Αρχαγγέλου.

Ποιές ενέργειες έκαναν, όταν το 2017 παράτησε το έργο ο εργολάβος και φέσωσε ουκ ολίγους, επιτέλους ας μας πουν από το 2011 έως το 2019 πόσα έργα δημοπράτησαν, μην μου πείτε για προτάσεις όπως σχολεία ΣΔΙΤ και αναβαθμίσεις.

Τώρα έρχομαι στο Δημήτρη Κρεμαστινό, εγώ βεβήλωσα τη μνήμη του καθηγητή? Όταν επί δύο συνεχόμενες ημέρες έκανα εκδηλώσεις τιμής στο πρόσωπο του?

Για να με χτυπήσετε πολιτικά και μένα και τον Δήμαρχο αναφέρεσθε σε μια μαρμάρινη πλάκα που λόγω υγρασίας από τα χρόνια, αφαιρέθηκε και θα τοποθετηθεί εκ νέου στον ημιυπαίθριο χώρο του σχολείου;

Αλλάξτε τη φώτο του σχολείου, έχετε μείνει πίσω αυτή που προβάλλεται είναι επί των ημερών σας. Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις ανέλαβε η περιφέρειά στην εθνική οδό, για τις κατσίκες θα ενημερώσω τους βοσκούς της περιοχής.

Νικόλας Διμέλης