Απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων στο φράγμα του Γαδουρά

375

Την απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων για δέκα (10) χρόνια, σε έκταση 5.460 στρεμμάτων, στην περιοχή «Ταμιευτήρας Φράγματος Γαδουρά» προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρεται, η απαγόρευση ισχύει από την κυνηγετική περίοδο 2023-2024 μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2032-2033.

Η έκταση που απαγορεύεται πλέον το κυνήγι, περιλαμβάνει χερσαία και υδάτινη επιφάνεια και αποτελεί συνέχεια υφιστάμενου Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.), εμβαδού 34.000 στρεμμάτων. Με την νέα απόφαση τίθεται σε καθεστώς προστασίας το σύνολο του Ταμιευτήρα Φράγματος Γαδουρά και η περιμετρική του ζώνη.

Δείτε πώς περιγράφεται η έκταση όπου απαγορεύθηκε το κυνήγι:

Από τη στέψη του φράγματος Γαδουρά, όπου και το όριο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.) «Γαδουράς, Μάρμαρα, Τρυφωνιάτισσα, Αλώνες, Τρούλα, κ.λπ.» κατευθύνεται βορειοδυτικά και ακολουθεί τον παραλίμνιο, ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι τη διασταύρωση του με τον επαρχιακό δρόμο Απόλλωνα – Λάερμα. Με κατεύθυνση προς τον οικισμό Λάερμα, ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Γαδουρά, όπου συναντά το όριο του Κ.Α.Ζ. Στη συνέχεια, ακολουθεί τη κοίτη του ποταμού με νοτιοανατολική κατεύθυνση επί της οριογραμμής του Κ.Α.Ζ., που διέρχεται μέσα από τον ταμιευτήρα (τεχνητή λίμνη), μέχρι το σημείο όπου και η αφετηρία, στη στέψη του φράγματος.