Είναι αδιανόητο να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά μετατοπίζοντας τα θέματα όπως θέλει και πραγματικά, όπως έχουμε ξαναπεί, κάνοντας το μαύρο άσπρο.

Από μας θα παίρνει απαντήσεις ο κ. Χατζημάρκος. Με πολιτικά κριτήρια. Και δεν υπολογίζουμε τις για εκφοβισμό απειλές και τις αναφορές στις μηνύσεις. ΔΕΝ αναφέρει πως υπάρχουν δικές μας μηνύσεις και πως τώρα είναι οι δικές μας περισσότερες. Κι ακόμα, ας μην ψάχνει σε …ΕΦΚΑ κλπ, γιατί όλα μαθαίνονται!

Η απάντηση λοιπόν, βήμα βήμα και παράγραφο με την παράγραφο:

Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου. Και δεν το έκανα. Χωρίς παρέκκλιση της διαδικασίας εμβολιασμού, εμβολιάστηκα πράγματι προτελευταίος, κατά την ενεργοποίηση του μηχανισμού αναπλήρωσης, στη λογική καμίας δόσης εμβολίου χαμένης.

Απάντηση sky- Από πού προβλέπεται ότι οι αδιάθετες δόσεις εμβολίου χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Υγείας, «ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, παραμένει πρώτη προτεραιότητα».

Με την οδηγία, «όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας».

Και γιατί, αλήθεια, επελέγη η Χάλκη ως κέντρο εμβολιασμού του, εφόσον είναι δημότης Ρόδου; Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η καταγραφή των στοιχείων ΑΜΚΑ κλπ. στο τάμπλετ, αλλά σε χωριστή χειρόγραφη κατάσταση;

Αν ο κ. Χατζημάρκος ανήκει σε ευπαθή ομάδα, γιατί δεν εμβολιάστηκε στη Ρόδο και έπρεπε να πάει στη Χάλκη για τον σκοπό αυτό;

Βρέθηκα στη Χάλκη την Κυριακή σε προγραμματισμένη επίσκεψή μου. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα και κάποια στιγμή την Κυριακή το μεσημέρι, ο Δήμαρχος με τον οποίο βρισκόμουν σε σύσκεψη, μαζί και με άλλους συνεργάτες του, στο Δημαρχείο, ειδοποιήθηκε από το εμβολιαστικό κέντρο, ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων της Χάλκης είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις.

Απάντηση sky- Ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου στον sky –που αποκάλυψε και το θέμα- δήλωνε άγνοια για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Ιατρείο του νησιού και ισχυριζόταν πως ήταν ανεπίσημη στο νησί.

Με χρονοκαθυστέρηση σε βραδινή δήλωσή του ανασκεύασε κι έκανε λόγο για επίσημη επίσκεψη του κ. Χατζημάρκου που αφορούσε υπηρεσιακούς λόγους. Εφόσον η επίσκεψη ήταν επίσημη, γιατί δεν εκδόθηκε κανένα Δελτίο Τύπου για το σκοπό της;

Αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, εμβολιάστηκα προτελευταίος με μία εκ των αδιάθετων δόσεων, από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο.

Απάντηση sky- Γιατί δεν εμβολιάστηκαν απλοί πολίτες που θα μπορούσαν, αφού εκδήλωσαν το ενδιαφέρον από τις μαρτυρίες που υπάρχουν, αλλά αγνοήθηκαν, προσπεράστηκαν και προτιμήθηκε ο Περιφερειάρχης;

Ποιος συνέταξε και παρέδωσε τη λίστα στο ιατρικό προσωπικό του Ιατρείου Χάλκης;

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα είναι βούτυρο στο ψωμί τοπικού Μέσου που μεθοδικά διαβάλλει και φαντάζομαι ότι οι προσφυγές μου στη Δικαιοσύνη εναντίον του έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους. Στον δικό μας μικρό τόπο, είναι η ίδια ομάδα ανθρώπων που καθημερινά πλέον και σαν καλοκουρδισμένη χορωδία στην οποία οι “καλλιτέχνες” εμφανίζονται σε απολύτως προβλέψιμη σειρά, διαβάλλει και διαστρεβλώνει. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι με ευκολία αναπαράγεται, με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση, ένα ευαίσθητο ζήτημα υγείας σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη. Δεν υπάρχει βήμα που δεν θα πατήσω για να ακουστεί η αλήθεια. Χωρίς θόρυβο. Χωρίς διαστρεβλώσεις. Χωρίς ανακρίβειες.

Απάντηση sky- Ο sky που αποκάλυψε το ατόπημα του κ. Χατζημάρκου (γιατί δεν είναι πλέον μόνο ο εμβολιασμός του Περιφερειάρχη, πέρα από την προβλεπόμενη διαδικασία, αλλά και το άνοιγμα για τον ίδιο και την παρέα του ψαροταβέρνας (!), όπου γευμάτισαν, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Χάλκης κ. Σταματιάδης), είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός σε ακροαματικότητα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Κι αυτό γιατί υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα αντικειμενικά, χωρίς δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις.

Το ρεπορτάζ του sky δημοσιεύθηκε και αναπαράγεται επί δύο ημέρες στη συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, με εξαίρεση μικρή μερίδα τοπικών ΜΜΕ που τηρούν σιγή ιχθύος, επιλέγοντας να είναι τα λιβανιστήρια της εκάστοτε εξουσίας.

Ασφαλώς το θέμα απασχόλησε και τα πολιτικά κόμματα, που με επίσημες ανακοινώσεις/δηλώσεις καταδίκασαν ως απαράδεκτο το γεγονός ότι εμβολιάσθηκε ο Περιφερειάρχης, παρακάμπτοντας κάθε σειρά προτεραιότητας. O sky δεν διαβάλλει πρόσωπα, αλλά αποκαλύπτει τεκμηριωμένα και με στοιχεία τα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς.

Και προφανώς όσοι είναι δημόσια πρόσωπα κι εμπλέκονται στα κοινά αυτού του τόπου, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι στο απυρόβλητο και θα επιδέχονται την κριτική των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης. Όσο για τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ο κ. Χατζημάρκος έχει λάβει και τις αντίστοιχες του sky…

Επιτέλους στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί κ. Περιφερειάρχη.

Αντί να δώσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις και να ζητήσετε -ως οφείλετε- μία δημόσια συγγνώμη από τους νησιώτες για το διπλό ατόπημά σας, επιχειρείτε να διαστρεβλώσετε την αλήθεια, αλλά τα γεγονότα και οι μαρτυρίες σας «αδειάζουν» με αδιάψευστο τρόπο.

Όσο για την καλοκουρδισμένη χορωδία που επικαλείσθε, για κοιτάξτε στον καθρέφτη, εκεί θα αντιληφθείτε, γιατί η δική σας διοίκηση μοιάζει σαν ξεκούρδιστη μπάντα… με φάλτσο μαέστρο!

Κι ας μην μιλήσουμε για την αλαζονική χρήση των φουσκωτών, γιατί και ο Λιμενάρχης θα πρέπει να ελεγχθεί:

Ποιος σας δίνει χωρίς λόγο, για να δώσετε συνέντευξη, άδεια απόπλου;

ΜΟΝΟ για υπηρεσιακούς λόγους έχετε τέτοιο δικαίωμα και φυσικά όχι για να …επιθεωρήσετε τις ταβέρνες της Χάλκης με το παρεάκι…

 1,074 total views,  2 views today