Απαραίτητοι για τη ΔΕΥΑΡ είναι οι 55 εργαζόμενοι

120

Απαραίτητοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι οι 55 εργαζόμενοι  των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  για να παραμείνουν εξετάζεται την Παρασκευή.

Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στον Sky ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Δήμος Μουτάφης.

«Αυτό που θα εξετάσει τώρα το Εφετείο, είναι εάν ο Νόμος είναι συνταγματικός ή όχι και δικαιολογεί την παραμονή τους στην εργασία τους. Το θέμα είναι καθαρά νομικό. Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την εκτίμηση του νομικού αυτού θέματος και στην εκτίμηση του προβλήματος που θα δημιουργήσει, τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και στην ίδια την ΔΕΥΑΡ, η απομάκρυνσή τους από τις θέσεις εργασίας τους.» τόνισε ο κ. Μουτάφης.

Αυτό που δικάζεται τώρα είναι η   παραμονή των εργαζομένων στην επιχείρηση  μέχρι την εκδίκαση.

«Η  πρωτόδικη απόφαση μας αιφνιδίασε. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται με το σκεπτικό ό τι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά βάση διάταξη νόμου που λέει ρητά ότι η εργασιακή τους σχέση είναι νόμιμη  και πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή η διάταξη κρίθηκε πρωτοβάθμια ως αντισυνταγματική .Εμείς στηρίζουμε την εργασιακή τους σχέση  στο ρητό γράμμα του νόμου», είπε ο κ. Μουτάφης.

Να σημειωθεί πως το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης με απόφαση του στηρίζει τους εργαζόμενους και τη νομιμότητα της εργασιακής τους σχέσης.

«Είναι άνθρωποι ο καλύπτουν σημαντικές ανάγκες της επιχείρησης . Χωρίς αυτούς θα καταρρεύσει η επιχείρηση. Είναι  μεγάλο κομμάτι  του δυναμικού της ΔΕΥΑΡ. Δεν θέλω να σκέπτομαι τι θα γίνει αν δεν παραμείνουν στις θέσεις τους . Η επόμενη ημέρα για την υδροδότηση του νησιού είναι καταστροφική», σημείωσε ο κ. Μουτάφης.