Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις απατεώνων που παριστάνουν στα Δωδεκάνησα τους Αντιδημάρχους Οικονομικών στις τηλεφωνικές απάτες τους κι εξαπατούν ανυποψίαστους επιχειρηματίες, καταφέροντας πολλές φορές να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μία ακόμη περίπτωση, καταγγέλλεται από το γραφείο του Δημάρχου Καλύμνου, αφού οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα του Αντιδημάρχου Ηλία Τσέρου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Χθες Πέμπτη 28/1/2021 επιτήδειοι απατεώνες χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Τσέρου, προσπάθησαν να αποσπάσουν με δόλο μεγάλα χρηματικά ποσά από τους συμπατριώτες μας και συγκεκριμένα από γνωστά ιχθυοπωλεία του νησιού. Οι επιτήδειοι έκαναν μεγάλες τηλεφωνικές παραγγελίες εξ΄ονόματος του και στη συνέχεια προσποιούμενοι πως έγινε λάθος στην αναγραφή του ποσού, ζητούσαν να τους επιστρέψουν δήθεν τα επιπλέον χρήματα.

Δυστυχώς παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα προ τριμήνου με πρατήρια άρτου. Αμέσως ενημερώθηκε το Α.Τ. Καλύμνου το οποίο έσπευσε να ενημερώσει όλους τους αντίστοιχους επιχειρηματίες προκειμένου να μην εξαπατηθούν. Η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές.

Παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες μας να διασταυρώνουν πάντα τέτοιου είδους πληροφορίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να μην καταθέτουν ΠΟΤΕ χρήματα. Κάθε εγχρήματη συναλλαγή με τον Δήμο προϋποθέτει συγκεκριμένες γραφειοκρατικές ενέργειες και διαδικασίες οι οποίες ποτέ δε γίνονται με τηλεφωνική συνεννόηση, αναφέρεται καταλήγοντας.

 321 total views,  2 views today