Σε σιωπηρή διαμαρτυρία τοποθετώντας άδειες καρέκλες στην πλατεία δημαρχείου θα προχωρήσει αύριο το σωματείο εστιατόρων Ρόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τους προβληματισμούς και την έντονη ανησυχία του εξέφρασε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας, με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων και τις δυσκολίες που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης ως προς την εφαρμογή τους.

Ο κ. Κλούβας κάνοντας λόγο για καταστροφή του κλάδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ενοίκια που οι επιχειρηματίες αδυνατούν να καλύψουν, στον υψηλό ΦΠΑ, στα τσουχτερά πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για τους παραβάτες, στο ότι οι επιχειρήσεις μέχρι να επαναλειτουργήσουν θα βρίσκονται επί 2,5 μήνες κλειστές, αλλά και στον περιορισμένο αριθμό των πελατών που θα μπορούν να δεχθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Μ. ΠΟΛΗΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου των Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης Βασίλη Δοντά, ο οποίος μιλώντας στον sky τόνισε ότι εξίσου δυσοίωνα είναι τα μηνύματα και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης, αφού πολλοί σκέφτονται να μη λειτουργήσουν φέτος. Μάλιστα για το λόγο αυτό ζήτησαν να μειωθεί το τίμημα που πληρώνουν στο Δήμο για τους κοινόχρηστους χώρους, και συμμετοχή τους στους ΚΑΔ ως εποχικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Δοντάς σημείωσε ότι τόσο τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνουν οι περισσότεροι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εντός των Μεσαιωνικής Πόλης, όσο και η δύσκολη σεζόν που αναμένεται να είναι δίμηνης ή τρίμηνης διάρκειας, χωρίς την κρουαζιέρα φέτος, συνθέτουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με ζοφερό μέλλον για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τραγωδία σε ναυάγιο μεταξύ Κάσου-Κρήτης: Τρεις νεκροί, 57 διασωθέντες

Μάλιστα ο κ. Δοντάς τόνισε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές Δωδεκανήσου, προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους.

 1,259 total views,  6 views today