Αποδιάρθρωση και χαύνωση

96

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

Πρώην Βουλευτής και Νομάρχης ΠΑΣΟΚ

 Πολεμικό ανακοινωθέν. «Η αποστολή εξετελέσθη, ο στόχος επετεύχθη»

Με πίστη στην επίτευξη της νίκης, με σαφή και ξεκάθαρο στρατηγικό σχεδιασμό, με επιτυχή χρήση των όπλων μας, τους συνεχείς και αδιάκοπους βομβαρδισμούς των αντιπάλων,την ενεργοποίησητης τέταρτης φάλαγγας, την διασπορά ειδήσεων και φημών, ο αντικειμενικός στόχος της αποδιάρθρωσης και χαύνωσηςτου αντιπάλου κατέστη πραγματικότητα.

Δεν απέχει πολύ της παραγματικότητας, αν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, εξέδιδε ανακοινωθέν μετα την επίτευξη των στόχων του.

Πολύχρονος ο αγώνας του και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του.

Σε αυτόν τον διαχρονικό πόλεμο χωρίς ανακοινωθέντα, οι ηττημένοι από νωρίς κατέθεσαν τα όπλα όντας απροστάτευτοι, χωρίς ΗΓΕΣΙΑ, χωρίς Στρατηγικό σχεδιασμο,χωρίς πίστη στις δυνάμεις και δυνατότητες τους.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ οι αντίπαλοι, αόρατος και άυλος ο πρώτος, ευάλωτος και ασύνταχτος ο δεύτερος, μόνος χωρίς φίλιες δυνάμεις.

Οι κοινωνίες ηττήθηκαν κατά κράτος,αποδιοργανώθηκαν, έγιναν βορά στις διαθέσεις του κατακτητού τουςκαι οι εμφανείς αδυναμίες αντίδρασης, τις οδήγησαν σε μια κατάσταση χαύνωσης.

Σήκωσαν τα χέρια, κρύφτηκαν στο καβούκι τους, έθαψαν σιωπηλά, όνειρα και επιθυμίες και σέρνουν τα πόδια τους στον Γολγοθά, που οδηγεί στον τόπο του μαρτυρίου, στον τόπο της ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ.

ΥΠΗΚΟΟΙ και ΥΠΑΚΟΥΟΙ στις εντολές και κελεύσματα των κατακτητών, τροχιόδρομημένοι στους δρόμους που εκείνοι τους χάραξαν και άβουλοι,βιώνουν την καθυπόταξη της βούλησης τους, το θάψιμο των επιθυμιών και των ονείρων τους και ξεγελούν εαυτούς και αλλήλους,με τα προσφερόμενα σε αυτούς έωλα δώρα.

Δεν νοούνται Κοινωνίες χωρίς συνεκτικούς δεσμούς, χωρίς συλλογικότητες, χωρίς στόχους, χωρίς προσανατολισμούς, χωρίς ΗΓΕΣΙΕΣ, χωρίς την γνώση του αντιπάλου.

Η άγνοια του αντιπάλου οδηγεί στην ήττα και η ήττα στην καθυπόταξη.

Πεισματικά αρνούμεθα να δούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αρνούμεθα να απαντήσουμε στο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που ταλαιπωρούν τη ζωή μας, αρνούμεθα να σκεφτούμε, να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε.

Αρνούμεθα την εξιχνίαση του ανεξιχνίαστου, αρνούμεθα να κατονομάσουμε τον δωροδότη μας, αυτόν που αφειδώς μας προσφέρει την φτώχεια, την μιζέρια, την αποξένωση μας από τον διπλανό, το κλείσιμο στον εαυτό μας, την καθυπόταξη της βούλησης μας.

Αρνούμεθα να δούμε και να αποδεχτούμε το ποιός είναι αυτός ο αόρατος δυνάστης μας.

Ψελλίζουμε κατ ιδίαν και χαμηλόφωνα μερικές φορές, όσο και να προσπαθώ,δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις καθημερινές μου ανάγκες και μέρα με τη μέρα βλέπω τα έσοδα μου να μειώνονται και οι υποχρεώσεις οι αναγκαστικές να αυξάνονται.

Εθελοτυφλούμε και δίνουμε πίστη σε αυτούς που με δόλια μέσα προσπαθούν να μας πείσουν,ότι ενδιαφέρονται για εμάς, κάνουν δήθεν ότι μπορούν, αλλά όλοι αυτοί δεν ομολογούν, ότι κάνουν αυτά που τους υπαγορεύει ο μέγας εντολοδόχος, ο άυλος και Παγκόσμιος κυρίαρχος,

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Πιστοί και σκληροί εκτελεστές των εντολών του, οι διάφοροι εντεταλμένοι υπάλληλοι του, στόχος τους πάντα η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρώνων τους.

Δίνουμε πίστη στις εξαγγελίες τους, στα δήθεν μέτρα ανακούφισης, στα καλάθια της νοικοκυράς, στις δήθεν μελλοντικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων και ως άβουλα όντα δεχόμεθα τα εξευτελιστικά επιδόματα.

Ταυτόχρονα αρνούμεθα να δούμε τα υπερκέρδη των οικονομικά ισχυρών, αρνούμεθα εμφαντικά να καταδικάσουμε την ληστρική συμπεριφορά των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Αρνούμεθα να δούμε και δεν αντιδρούμε στην ουσιαστική κατάλυση των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ στην βίαιη ανακατανομή του πλούτου.

Η αποδιάρθρωση των Κοινωνιών και η χαύνωση των πολιτών,ήταν ο ανομολόγητος στόχος και αυτά γίνονται το ισχυρό υπόβαθρο για την υλοποίηση των επιδιώξεων τους.

Έπεισαν τούς πολλούς για το τέλος των ιδεολογιών, έπεισαν τους πολλούς ότι ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος που χάραξε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ότι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΤΟ ΧΡΗΜΑ είναι το μεγάλο αφεντικό και πολιτική το μέσο για την υλοποίηση των στόχων του.

Νομοτελειακή αναγκαιότητα την ονομάζουν και οι ΛΑΟΙ άβουλοι και αδύναμοικύπτουν τον αυχένα και προσφέρουν τον εαυτό τους ως σφάγιον στο θυσιαστήριο των άνομων συμφερόντων τους.

Απώτερος στόχος, η πλήρης φτωχοποίηση της Κοινωνικής πλειοψηφίας, η αφαίρεση κάθε δυνατότητας και προϋπόθεσης αξιοπρεπούς διαβίωσης, η καταλήστευση κάθε περιουσιακού στοιχείου.

Η Δκαστική μας εξουσία, ξεπέρασε τον εαυτό της, από υπηρέτης της Δικαιοσύνης έγινε υπηρέτης συμφερόντων, λησμόνησαν οι Δικαστές μας ότι χρέος έχουν την προστασία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ από τις αυθαιρεσίες της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και την απονομή Δικαιοσύνης.

ΕΚΩΝΤΕΣ ΑΚΩΝΤΕΣ, πήραν την απόφαση και νομιμοποίησαν τις παράτυπες μεθοδεύσεις κλοπής ακινήτων, με την πρόφαση επίλυσης του προβλήματος των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

Δεν τους απασχόλησαν οι μεθοδεύσεις των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, δεν τους απασχόλησε το πρόβλημα της πλειοψηφίας της Κοινωνίας,δεν τους απασχόλησε η επερχόμενη περαιτέρω φτωχοποίηση, στάθηκαν στο ύψος τους και εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δεν είναι όλα αυτά απλές διαπιστώσεις, η γνώση και αποδοχή της πραγματικότητας είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα επίλυσης του προβλήματος.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και σε αυτό στεκόμαστε απέναντι του.