Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο λιμενικός για το φόνο της Τοπαλούδη

475

Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση ήταν η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης.

Όπως είπε, σε συνομιλία που είχε με τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και μετά συνελήφθη ο κατηγορούμενος του αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Μου είπε ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δυο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό και ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν» ανέφερε κι συνέχισε: «Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Πρόσθεσε δε ότι οι δυο κατηγορούμενοι, επί της ουσίας, επέρριπταν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, λέγοντας «την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», ωστόσο αυτό που φάνηκε -σύμφωνα με την κατάθεση- είναι ότι ο ένας της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε τη κοπέλα με το σίδερο.

Τέλος, ο λιμενικός χαρακτήρισε ψυχρό τον δεύτερο κατηγορούμενο, 20χρονο αλλοδαπό -σε αντίθεση με τον 21χρονο Ροδίτη- ο οποίος όταν βρέθηκε στην προανακριτική αρχή «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε».

Σημειώνεται πως η συμπεριφορά του νεαρού δεν ήταν αυτή που έπρεπε, ούτε όταν μεταφέρθηκε για  πρώτη φορά στα δικαστήρια της Ρόδου για να δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα και την ανακρίτρια το  έτος 2019.  Τότε που ο  κόσμος φώναζε έξω από τα δικαστήρια και χρειάστηκε να  απομακρυνθούν σε χρόνο ρεκόρ  οι δύο κατηγορούμενοι  από  το λιμενικό και την αστυνομία.

Με καθυστέρηση η δίκη

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών γιατί η αστυνομία δεν είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κτήριο οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της έδρας ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Πηγή: in gr και news247.gr