Αποστολίδης : Δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ.Καρίκης στις εκλογές

299

Μέχρι το  καλοκαίρι αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα  στηρίξει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δήλωσε στον Sky ο Γραμματέας της Νομαρχιακής  Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των συνεργασιών που επιδιώκει  ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε αλλά και την πιθανότητα να ηγηθεί συνδυασμού στέλεχος του κόμματος.

«  Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε καταλήξει τόσο σε πρόσωπα όσο και σε παρατάξεις. Είναι σε εξέλιξη ο εσωτερικός διάλογος.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα κεντρικής πολιτικής σκηνής.  Στην αυτοδιοίκηση  πάντα εμείς προάγουμε τις συνεργασίες σε συγκεκριμένη πολιτική βάση. Αυτό κάναμε την τελευταία φορά στο Δήμο και την Περιφέρεια. Εχει σημασία ποιοι θα είναι επικεφαλείς. Υπάρχουν και δικά μας στελέχη που ενδιαφέρονται να ηγηθούν συνδυασμών. Είμαστε σε διάλογο όμως με τις δυνάμεις εκείνες που υπάρχει δυνατότητα  συνεργασιών πάντα σε συγκεκριμένη πολιτική βάση. Η προγραμματική συμφωνία έχει σημασία για μας», δήλωσε  κ. Αποστολίδης.

Οι συζητήσεις όπως είπε έχουν  ξεκινήσει και συνεχίζονται όπως είπε ο κ. Αποστολίδης.

«Έχουμε ξεκινήσει το διάλογο για το θέμα αυτό από το χειμώνα», είπε.

Σε ερώτηση αν υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Στράτου Καρίκη στην περίπτωση που θελήσει να  διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου ο κ. Αποστολίδης δήλωσε πως μάλλον αυτό δεν θα συμβεί.

« Εδώ έχουμε ένα καλό και ένα κακό προηγούμενο. Προεκλογικά είχαμε  μια καλή συνεργασία με τον κ.Καρίκη.   Το κακό είναι πως δεν είχαμε μια ξεκάθαρη προγραμματική δέσμευση  της συνεργασίας με την παράταξη του δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη.  Δε μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα αλλά γνώμη είναι πως δεν θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Τα στελέχη μας που εξελέγησαν είναι δημοτικοί σύμβουλοι πρωτίστως και φέρουν το βάρος των ευθυνών τους», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.

Αναφέρθηκε επίσης και στους στόχους του κόμματος από εδώ και στο εξής:

«Εμείς είμαστε σε αντιπαράθεση με όποιον σχεδιάζει πολιτικές που είναι ενάντια στην κοινωνία.  Η κυβέρνηση υλοποιεί τέτοιες πολιτικές και για το λόγο αυτό είμαστε απέναντι.  Η ΝΔ  στηρίζει  συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Από το ΠΑΣΟΚ έχουμε διφορούμενη στάση.  Δεν βλέπω  ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του. Να μας απαντήσει αν ανήκει στον προοδευτικό χώρο ή στην πολυκατοικία της ΝΔ».

Όσο για τις δημοσκοπήσεις τόνισε πως η καλύτερη είναι αυτή που γίνεται από την ίδια την κοινωνία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε με τη κοινωνία ένα νέο συμβόλαιο και θα δώσει τις λύσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Ζητάμε εκλογές γιατί  τα προβλήματα αυξάνονται οι αυξήσεις είναι τεράστιες στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Η ΝΔ σκόπιμα έχει απενεργοποιήσει πολιτικές μας  όπως το  μεταφορικό ισοδύναμο. Αν το είχαμε σε ισχύ τώρα θα είχαμε τιμές Αθήνα στα καύσιμα. Έχουμε δηλαδή εφαρμογή πολιτική αισχροκέρδειας», τόνισε.

Οι εσωκομματικές εκλογές

Ο κ.Αποστολίδης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές κάνοντας λόγο για μια πολύ πετυχημένη διαδικασία.

«Η κοινωνία αγκάλιασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Από 30.000  μέλη σήμερα αριθμούμε 180.000 μέλη. Πριν τις εκλογές  είχαμε 500 μέλη και σήμερα μιλάμε σχεδόν για 1900.  Μιλάμε για υπερτριπλασιασμό των δυνάμεων μας», είπε ο κ. Αποστολίδης.