« Ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση της Λέρου. Βλέπω ότι στο Βόρειο Αιγαίο ο περιφερειάρχης συμφώνησε με τους τρεις δημάρχους για το μεταναστευτικό. Επρεπε να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και εδώ για να βρούμε λύση. Όχι να μας ζητούν να περιμένουμε να γίνει η κλειστή δομή και μετά να γίνει η αποσυμφόρηση».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στον Sky ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας με αφορμή την απόφαση που προσφάτως ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο.
«Αποσυμφορήστε το νησί. Εδώ υπάρχουν κίνδυνοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο. Τα πάντα έχουν κατακλυστεί από τους παράτυπους μετανάστες. Νερό δεν έχουμε και το κράτος μας οφείλει χρήματα. Δεν κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Κραυγή αγωνίας των κατοίκων εκφράζω γιατί δεν πάει άλλο», τόνισε ο κ. Κόλλιας .

O δήμαρχος Λέρου τόνισε πως ήδη θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση της δικαιοσύνης για της συνθήκες διαβίωσης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην ΕΕ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για αποσυμφόρηση. Είναι κοροϊδία να προχωρούν στη δημιουργία κλειστής δομής.

«Φωνάζω γιατί είμαστε ΄Ελληνες και ζούμε σε ευαίσθητη περιοχή της χώρας δίπλα στην Τουρκία. Δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν τέτοια κέντρα», τόνισε και πρόσθεσε πως οι ΟΤΑ δεν αρμοδιότητα στη διαχείριση των μεταναστών και προσφύγων.
«Δεν θα επιτρέψω να γίνει η Λέρος αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Στο τέλος θα ξεπεράσουν το 100% του πληθυσμού των νησιών

 148 total views,  2 views today