Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών

173

Ελάχιστες μόνο ημέρες έχουν μπροστά τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών για να εμβολιαστούν, καθώς την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν διορία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, γλιτώνοντας το διοικητικό πρόστιμο του Ιανουαρίου.

Το οικονομικό «πέναλτι» θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Μοναδική περίπτωση να απαλλαγεί κάποιος από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι αν υπάρχουν λόγοι υγείας και φυσικά πάντοτε με γνωμάτευση γιατρού.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών που μένουν ανεμβολίαστοι

Μάλιστα στη σχετική τροπολογία επισημαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό αφορά «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961».

Πώς θα εντοπίζονται οι ανεμβολίαστοι

Η διασταύρωση των στοιχείων των ανεμβολίαστων θα γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα επιτρέπει τον έλεγχο στοιχείων από την πλατφόρμας εμβολιασμού

200.000 ραντεβού από φόβο για το πρόστιμο

Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα καθώς συνολικά κλείστηκαν 200.000 ραντεβού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης.

 

Μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε πως από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ 20.000 είναι οι αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 200.000.

Πηγή :iefimerida.gr