Από σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο της Ρόδου γίνεται πλήρης και ενδελεχής ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ όλων των ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.
Με βάση τις πληροφορίες, αυτή η επανακαταμέτρηση μπορεί να μειώσει τη διαφορά μεταξύ Καμπουράκη και Κολιάδη, μπορεί να αυξηθεί η διαφορά τους, αλλά μπορεί και να επιφέρει την ανατροπή του αποτελέσματος.
Σε περίπτωση που ο κ. Καμπουράκης μειώσει τη διαφορά και αυξηθούν τα ψηφοδέλτια του κατά 140, τότε γίνεται η ανατροπή του τελικού αποτελέσματος. Ομως, η πιθανότητα είναι να αυξηθούν και τα έγκυρα ψηφοδέλτια του κ. Κολιάδη, επομένως η διαφορά να μειωθεί, χωρίς να ανατραπεί το ζητούμενο για την παράταξη του νυν δημάρχου. Αν η διαφορά σε ψήφους διατηρηθεί, υπάρχει το ενδεχόμενο η παράταξη Καμπουράκη να πιάσει το 43%.
Σημειώνεται πως το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων σε όλο το νησί ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 1.405 ψηφοδέλτια.
Γι αυτούς, κατά βάση τους λόγους άρχισε ήδη από το πρωί η επανακαταμέτρηση που θα βγάλει ακριβή ποσοστά για όλες τις παρατάξεις.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Σαλαμαστράκης με μια ανάρτηση του στο Facebook τονίζει:
Με βάση πληροφορίες μου από τον έλεγχο των ακύρων των 13 εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν 14 άκυρα του συνδυασμού του κ. Καμπουράκη αλλά και 27 άκυρα του συνδυασμού του κ. Κολιάδη που κανονικά έπρεπε να είναι έγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι ο μαγικός αριθμός για τον κ. Καμπουράκη αυξάνεται σε 204. Άπιαστο όνειρο!!!!! Απορώ πως τώρα και ο ίδιος ο κ. Καμπουράκης το κυνηγά το όνειρο αυτό!!!!
Ομως, παρά την γρήγορη αυτή ανάλυση του κ. Σαλαμαστράκη, δεν υπάρχει περίπτωση πως με αυξήσεις των ψήφων του κ. Κολιάδη, δεν ανατρέπεται η εκλογή, αν φυσικά με τα άκυρα -που θα γίνουν έγκυρα – του κ. Καμπουράκη – τα ποσοστά του, πιάνουν τον μαγικό αριθμό εκλογής του από τον πρώτο γύρο. Εστω και αν το ποσοστό του κ. Κολιάδη αυξηθεί με την προσμέτρηση άκυρων στα έγκυρα ψηφοδέλτια!
