Από τις 18 του μήνα ανοίγει η Κρήτη, η Ρόδος πάει πίσω, ανοίγουν εκκλησίες

898

Το νοσοκομείο η αιτία

  • Καθυστερεί η απελευθέρωση των συνδέσεων της Ρόδου με την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω των υποδομών στο νοσοκομείο μας, αφού έχει κριθεί πως δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς!
  • Κατά την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά έγινε σαφές πως θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σύντομα

Σε νέα χαλάρωση περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρά η κυβέρνηση καθώς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 18 Μαΐου, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο υφυπουργός τόνισε πως τόσο η Κρήτη, όσο και οι ηπειρωτικές περιφέρειες διαθέτουν τις υποδομές για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως υπάρχει σκέψη ούτως ώστε να απελευθερωθούν τα ταξίδια και στα υπόλοιπα νησιά από τις 25 Μαΐου, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Κατά τα άλλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κύλισε ομαλά η πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της άρσης των μέτρων, και υπογράμμισε πως αυτό μένει να αποτυπωθεί και στους αριθμούς. Επανέλαβε πως από τις 17 Μαΐου, ανοίγουν οι εκκλησίες.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός ανέφερε πως παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε μεταναστευτικές δομές.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. «Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε.