Εφοδιασμένοι με κινητά τελευταίας τεχνολογίας οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να ξεσηκωθούν ανά πάσα στιγμή εντός Ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό!

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR προκαλεί έντονο προβληματισμό!

Μουσουλμάνος από την Κοπεγχάγη της Δανίας καλεί τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Κω να εξεγερθούν, παραλληλίζοντας μάλιστα το hot spot  του νησιού με τις φυλακές Γκουαντάναμο, την ώρα που σε ένα άλλο νησί, την Λέρο, έχουν σχηματισθεί συμμορίες, των οποίων οι συμπλοκές είναι καθημερινές λόγω του λαθρεμπορίου. Συγκρούονται με πέτρες και ρόπαλα, μέσα στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων του νησιού.

Όπως μεταδίδει το STAR, στην Λέρο υπάρχει παράνομη διακίνηση αγαθών. Εμπορεύονται παράνομα ακόμα και αρνιά, τα οποία, προφανώς, έκλεψαν από κάποια στάνη του νησιού.  Τα σφάζουν στο χώμα, υμνώντας τον Αλλάχ και στη συνέχεια, φωτογραφίζονται δίπλα στο εμπόρευμα, που εκτίθεται πλέον σε κοινή θέα, για τους υποψήφιους αγοραστές του hot spot.

Κάποιοι ωστόσο επιχειρούν να υποκινήσουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις στα νησιά μας, μέσω ομαδικού ξεσηκωμού.

Άραβας από την Κοπεγχάγη , προτρέπει τους μετανάστες στην Κω, να εξεγερθούν και να κάνουν γενική απεργία πείνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ακροδεξιά» την ελληνική κυβέρνηση, γιατί όπως λέει, αποφάσισε να φτιάξει τα νέα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες.  

«Η κατάσταση που επικρατεί  στο κλειστό στρατόπεδο της Κω,  είναι απάνθρωπη και παρόμοια με το στρατόπεδο κράτησης του Γκουαντάναμο…», αναφέρει, βάσει του ρεπορτάζ του STAR και συνεχίζει:

 «Καλώ όλους τους πρόσφυγες στο ανοιχτό hot spot, σε γενική απεργία πείνας… Αν επιλέξετε να παραμείνετε σιωπηλοί και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα, σας περιμένει η βίαιη επιστροφή στην Τουρκία. Τι περιμένετε από μια ακροδεξιά κυβέρνηση;»

«Όσο για σας αδέλφια που προς το παρόν είστε σε ανοιχτό καμπ, να περιμένετε ότι με το που χτιστούν τα κλειστά κέντρα, άμεσα θα σας μεταφέρουν σε αυτά με τη βία. Ενωθείτε με τους αδελφούς στο κλειστό στρατόπεδο της Κω και κηρύξτε γενική απεργία πείνας», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τέσσερις μήνες στο ψυγείο του νεκροτομείου της Ρόδου, αναζητούν ...συγγενείς για να τον θάψουν!

Ξεκινά η δημιουργία των κλειστών κέντρων

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού με διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις περιοχές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου, όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Η απόφαση αφορά στην πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24/02 και θα πραγματοποιηθούν στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί. Οι εκτάσεις αυτές περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων.

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία Κρητικού Λάκος/Ψείρα στο δήμο Χίου, ‘Καράβας’ στο δήμο Λέσβου και ‘Ζερβού’ στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Σχετικά με τη δαπάνη των υπό ανάθεση έργων, ανέρχεται σε 1.098.032,83 ευρώ για τις εργασίες περίφραξης και καθαρισμού στη Χίο, 899.434,53 ευρώ για το αντίστοιχο έργο στη Λέσβο και 997.576,84 ευρώ για τη Σάμο.

Όπως αναφέρεται, «το αντικείμενο των υπό ανάθεση συμβάσεων για τις προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού των γηπέδων στα νησιά της Χίου, Λέσβου και Σάμου αφορά την πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016(Α΄ 51) και συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια σύμφωνα με την υπ’αριθμ 1311/2020 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

 334 total views,  2 views today