Αριβισμός, τυμβωρυχία και η απάντηση στον Νικηφόρο

165

ΙΔΟΥ Η ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΒΙΣΜΟΣ

  • Ο ως τώρα τρόπος εμφάνισης του γραφείου τύπου ήταν πραγματικά τυμβωρυχία!
  • Φυσικά και η ανακοίνωση της στήριξης του κ. Χατζημάρκου από τη ΝΔ έγινε με κάθε ...επίσημο τρόπο. Εκεί βέβαια δεν υπήρξε κομματικός σωλήνας, γιατί ο κοπτόμενος σήμερα ως Νεοδημοκράτης, ουδέποτε ήταν κομματικός!
  • Δεν θα μπορούσε να περάσει από κομματικό σωλήνα γιατί η γέννηση μερικές φορές περνά και με καισαρική τομή!
  • Ποιος ανακοίνωνε στις μέρες της φωτιάς υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους με χαμόγελο 100 καρδιναλίων και βάλε;
  • Ποιος μιλά για ...αριβισμό; Τελικά έχουν χάσει μαζί τους και οι έννοιες των λέξεων. Ποιος σάλταρε από τον δήμο στην περιφέρεια, αρπάζοντας τις ...ευκαιρίες;

Συμμορφώνεται το γραφείο τύπου της περιφέρειας στα λογικά και στα πολιτικά ορθά, τουλάχιστο με τα εμβληματικά και τα εθνόσημα που χρησιμοποιούσε υποστηρίζοντας την παράταξη του κ. Χατζημάρκου!

Ετσι, το γραφείο Τύπου της παράταξης  “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση- απάντηση σε δημοσίευμα της παράταξης του Νικηφόρου Παπανικόλα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η αντιπολίτευση που επιχειρεί να κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν τουλάχιστον παιδαριώδης, αν δεν άγγιζε τα όρια της ύβρεως απέναντι σε ένα τόπο λαβωμένο, αλλά παράλληλα φανερώνει και πλήρη έλλειψη αυτογνωσίας.

Είναι κωμικό να θεωρεί την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές, ως ευθεία παρέμβαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κατ’ εντολήν κομματικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα του οποίου προέκυψε με διαταγή του κομματικού του φορέα.

Είναι όμως, ακόμη περισσότερο, τραγικό, να μέμφεται τον Πρωθυπουργό της χώρας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει, για την πληγωμένη από την φωτιά Ρόδο, εκείνος που επέλεξε τις μέρες που το νησί καιγόταν, για να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές! Ποιος αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει αυτό; Ποιος βλέπει στη φωτιά την ευκαιρία για να ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα; Είναι ο ορισμός του πολιτικού αριβισμού, που στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της σοβαρότητας της περίστασης, μετατρέπεται σε ωμή πολιτική τυμβωρυχία.