Μια γυναίκα από την Αριζόνα κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον σύζυγό της δηλητηριάζοντας τον καφέ του κάθε μέρα επί μήνες.

Η Melody Felicano Johnson παραπέμφθηκε από το σώμα ενόρκων με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, της απόπειρας διάπραξης βαριάς σωματικής βλάβης και της δηλητηρίασης φαγητού ή ποτού.

Τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της θυγατρικής του CNN, KVOA, αναφέρουν ότι ο σύζυγος της υπόπτου, Roby Johnson, άρχισε να παρατηρεί μια άσχημη γεύση στον καφέ του τον Μάρτιο, ενώ ο ίδιος και η Melody Johnson ήταν στη Γερμανία.

Ο Roby ήπιε τον καφέ με την περίεργη γεύση για δύο ή τρεις εβδομάδες πριν αγοράσει ταινίες δοκιμών πισίνας – που μετρούν τα επίπεδα του χλωρίου – θεωρώντας πως κάτι συμβαίνει με το νερό που χρησιμοποιούσαν. Πρώτα δοκίμασε το νερό της βρύσης, το οποίο εμφανίστηκε σε κανονικά επίπεδα.

Φέρεται να χρησιμοποίησε μια κρυφή κάμερα για να ανακαλύψει ότι η Melody Johnson έριχνε μια άγνωστη ουσία στην καφετιέρα.

Ο Roby είπε στους ερευνητές ότι προσποιήθηκε ότι συνέχισε να πίνει τον καφέ, ώστε να περιμένει μέχρι να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, στην αεροπορική βάση Davis Monthan, πριν καταθέσει αναφορά στην αστυνομία.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ο Roby Johnson δήλωσε ότι χρησιμοποίησε πολλαπλές κρυφές κάμερες για αρκετές ημέρες «δείχνοντας τη Melody να παίρνει χλωρίνη, να τη ρίχνει σε ένα δοχείο και στη συνέχεια να τη ρίχνει στην καφετιέρα». Οι ερευνητές λένε ότι ο Roby Johnson «πιστεύει ότι προσπαθούσε να τον σκοτώσει για να εισπράξει επιδόματα θανάτου».

Η γυναίκα δήλωσε αθώα κατά την απαγγελία κατηγορίας την Παρασκευή. Κρατείται στη φυλακή της κομητείας Πίμα εν αναμονή της επόμενης προγραμματισμένης εμφάνισής της στο δικαστήριο, στις 6 Σεπτεμβρίου.