Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: “Το Αιγαίο πρεσβεύει την ιστορία όλου του Ελληνικού Έθνους!”

1149

«Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ότι εκτός της γιορτής εδώ βλέπουμε τη διαχρονική διάθεση των νησιωτών για  αυτό που οι ρίζες μας πρεσβεύουν εδώ και χιλιάδες  χρόνια ότι δηλαδή η κοιτίδα της Ελλάδος δεν είναι μόνο τα Δωδεκάνησα  οι Κυκλάδες οι Σποράδες είναι όλο το Αιγαίο που πρεσβεύει την ιστορία όλου του Ελληνικού έθνους. Η σημερινή εκδήλωση ήταν άριστη και δείχνει τον παλμό  και ενθουσιασμό των Ρόδιων και όχι μόνο. Πιστεύω αυτό το πνεύμα  να επικρατήσει όχι μόνο στις εκδηλώσεις αλλά  και στην καθημερινότητα μας στη ζωή»

Αυτό υπογράμμισε με δήλωση του στο skyrodos.gr  o αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Χρήστος Χριστοδούλου  που παρέστει  στις εκδηλώσεις της επετείου για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Σε ερώτηση σχετικά με την στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της γειτονικής χώρας Τουρκία που ολοκληρώνεται αύριο 8 Μαρτίου σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε:

«Έχει τελειώσει. Οι ασκήσεις γίνονται για να γίνονται . Για να εκπαιδευόμαστε»

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τίμησαν  ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος  μετά την αεροπορική επίδειξη από αεροσκάφος F-16 στη Ρόδο.

Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την αεροπορική επίδειξη όπως και την επικοινωνία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία είχε ο Δήμος Ρόδου!

 «Η Δωδεκάνησος  είχε συμπληρώσει 600 χρόνια σκλαβιάς. Η ιστορική φωτογραφία που έχουμε εδώ  και απεικονίζει τους πολίτες στο κέντρο της πόλεως είναι ενδεικτική. Είναι μοναδικό  στην παγκόσμια ιστορία  ότι 630 χρόνια δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν την παράδοση και την ιστορία των  νησιωτών .  Αυτός ο λαός κράτησε την παράδοση του τα ήθη. Δείχνει ότι το φρόνιμα του ήταν υψηλό. Σήμερα η ιστορική μνήμη είναι οδηγός για τις προκλήσεις της εποχής. Οι νησιώτες έχουμε μάθει τις προκλήσεις και τους κινδύνους να τους βάζουμε μαζί με τις ευκαιρίες. Θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας. Είμαστε κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να έχετε πάντα στην καρδιά και το μυαλό σας αυτό το κομμάτι της Ελλάδας. Λυπούμαστε  γιατί αποχωριζόμαστε τον διοικητή της 96 ΑΔΤΕ κ. Γ Ρουμάνη  που κέρδισε τους Ροδίτες με την αποτελεσματικότητα του.Όποτε κλήθηκα να συνεργαστώ μαζί του βρήκα ένα άνθρωπο με ανοικτό μυαλό συνεπή. Λυπάμαι που θα τον χάσουμε. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας», τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίο που απένειμε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πλακέτα με το σύμβολο της Περιφέρειας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε το θυρεό το Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Χριστοδούλου   τόνισε πως τα Δωδεκάνησα ήταν πάντοτε συνδεδεμένα με την Ελλάδα.

«Δεν είχαν αποκοπεί τα Δωδεκάνησα από τη χώρα . Πάντα ήταν δεμένα με την Ελλάδα. Η κοιτίδα του πολιτισμού είναι τα Δωδεκάνησα οι Κυκλάδες όλο το Αιγαίο . Το Αιγαίο και η Ελλάδα  είναι ενιαία και αδιαίρετα. Καθήκον και ευθύνη μας είναι να το υπερασπίσουμε σύμφωνα με τον όρκο που δίνουμε ως απλοί στρατιώτες . Να είστε καλά και επίσης να είστε σίγουροι και  βέβαιοι ότι θα κάνουμε το παν . Όπως είδατε τα ελληνικά φτερά τα ελληνικά πλοία ο ελληνικός στρατός είναι δίπλα σας»,  είπε.