Ασκήσεις ετοιμότητας της ΠΥΡ 20 και 21 Μαρτίου για σεισμό και πυρκαγιά

962

Άσκηση πεδίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 10:00  στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγροποιημένου αερίου LPG  «ΡΟΔΟΓΚΑΖ Α.Ε.» στη Λεωφόρο Ρόδου Καλλιθέας.

Σύμφωνα με το σενάριο  όπως δήλωσε  στο skyrodos.gr o διοικητής της ΠΥΡ Πύραρχος κ. Γ. Τσιτσικάς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής  θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο φωτιάς που συνοδεύεται από  διαρροή υγραερίου στις εγκαταστάσεις της ΡΟΔΟΓΚΑΖ Α.Ε.»

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα λάβουν μέρος στην άσκηση και πολλοί εθελοντές.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Πυροσβεστικό Σώμα στα πλαίσια της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού του, της βελτίωσης της συνεργασίας και του συντονισμού µε τους συναρμόδιους φορείς καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, πραγματοποιεί σε ετήσια βάση ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκδήλωσης συνεπειών από Φυσικές και Τεχνολογικές καταστροφές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και Ώ/10:00 «Άσκηση Πεδίου» στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγροποιημένου αερίου LPG  «ΡΟΔΟΓΚΑΖ Α.Ε.» στη Λεωφόρο Ρόδου Καλλιθέας.

Άσκηση και για σεισμό

Άσκηση έχει προγραμματιστεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και για το ενδεχόμενο σεισμού στις 20 Μαρτίου.

Σε αυτή τη περίπτωση το σενάριο προβλέπει τον εγκλωβισμό ανθρώπων σε δημόσιο κτίριο που έχει υποστεί ζημιά από ισχυρό σεισμό.

Και σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν μέρος εθελοντικές ομάδες και διασώστες για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από το κτίριο.

Ή άσκηση για το σεισμό θα πράγματοποιηθεί στις  20 Μαρτίου και ώρα 10:00