Στα πλαίσια της υλοποίησης του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ρόδου, έγινε η σύνταξη της μελέτης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Δ.Ε ΑΦΑΝΤΟΥ» με προϋπολογισμό 263.000,00€ με φ.Π.Α 24%.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, κατακυρώθηκε μετά από διαγωνισμό στην εργοληπτική επιχείρηση «ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ. – ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε.» και αναμένεται να περατωθεί σε 240 ημέρες, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης για τη μελέτη, την αποκατάσταση των φθορών στο οδόστρωμα για την ομαλή λειτουργία των δρόμων στους οικισμούς Αφάντου και Αρχίπολης. Η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των υφιστάμενων ασφαλτοστρωμένων οδών και ασφαλτόστρωσης των οδών που η συνολική κατάστασή τους το απαιτεί. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

Α) Επεμβάσεις σε ταπητήδια στην Οδό Εθνάρχου Μακαρίου, στην περιοχή απέναντι από το βενζινάδικο Αρχίπολης, στην περιοχή κοντά στο μοναστήρι Αγίου Δημητρίου (Αρχίπολη) και σε δρόμους που διέρχονται κοντά από οικίες συμπολιτών μας.

Β)Ασφαλτοστρώσεις εξ αρχής αφού προηγηθεί υπόβαση-βάση οδοστρωσίας στις περιοχές «Ροδιά», «Λιππίνοι», «Εκατό» και σε δρόμους που διέρχονται κοντά από οικίες συμπολιτών μας.

Γ) Νέες ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν αφού προηγηθεί απόξεση του οδοστρώματος όπου απαιτείται,  ενώ στη συνέχεια θα γίνει βάση και τάπητας κυκλοφορίας στην περιοχή απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό Αφάντου , στην Περιοχή του Προφήτη Ηλία, σε οδούς  στην περιοχή του Λυκείου Αφάντου, στη Πάροδο Περνού και στην περιοχή από τη διασταύρωση Παναγίας Καθολικής έως την ιρλανδική διάβαση.

 255 total views,  2 views today