Ασφαλτόστρωση και φωτισμός στο Πυλί με πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης

254

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το δήμο της Κω που αφορά τη χρηματοδότηση για ασφαλτόστρωση  και φωτισμό στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Πυλίου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με ένα νέο έργο ουσίας αλλάζει η εικόνα και βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο Πυλί.

Σε όλο το μήκος της, περίπου 2 χιλιόμετρα, θα ασφαλτοστρωθεί η κεντρική οδός, από βενζινάδικο Καλύβα έως περιοχή Χαρμύλου.

Θα δημιουργηθεί επιπλέον, σύγχρονο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φωτισμό led σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Ο Δήμος Κω, με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, διεκδικεί και επιτυγχάνει τους στόχους της δημοτικής αρχής, που μεριμνά για έργα υποδομών σε όλο το νησί, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και ενίσχυση της σύγχρονης τουριστικής εικόνας της Κω.

Σε αυτό το πλαίσιο, εγκρίθηκε χρηματοδότηση πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από το Ταμείο Αλληλεγγύης, για τη βελτίωση βατότητας της κεντρικής οδού Πυλίου, σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 01/2021 μελέτη της Τ.Υ. Δήμου Κω.

Σε συνδυασμό με άλλα αντίστοιχα έργα στην περιοχή, πρόκειται για ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Δ.Ε. Δικαίου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια τη συσσώρευση προβλημάτων.

Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, αξίζει να σημειωθεί, προ δύο μηνών ο Δήμος Κω κατάφερε και κέρδισε χρηματοδότηση 2.300.000€ για τη βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών στην περιοχή Λινοποτίου, από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με αφορμή αυτή τη θετική εξέλιξη, δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί για μια ακόμη φορά δείξαμε την σωστή στόχευση της δημοτικής αρχής και την ικανότητα του Δήμου μας να διεκδικεί σημαντικά έργα για τη ζωή των συμπατριωτών μας.

Είναι πολύ σημαντικό το έργο που θα εκτελεστεί στο Πυλί, λύνει σοβαρά προβλήματα και αναδεικνύει την ενότητα του Δήμου μας.

Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις περιοχές του νησιού μας, αν και δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα άμεσα, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε πολλές περιπτώσεις την χρόνια εγκατάλειψη των χωριών μας.

Είμαι σίγουρος όμως ότι με υπομονή, επιμονή και σταθερή πορεία θα τα καταφέρουμε.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο χρηματοδοτούμενων έργων Γεωργία Κασσιώτη, τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας για τη σύνταξη της μελέτης και τη σωστή προετοιμασία του φακέλου, την Αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αναστάση Κεφαλλιανό για την συνεργασία στην αναβάθμιση του Πυλιού και του επιπέδου ζωής των συμπατριωτών μας.

Η Κως αφήνει οριστικά πίσω της ότι την πλήγωνε και δημιουργεί με αισιοδοξία, θέληση και ενότητα, το μέλλον της.»

Όσον αφορά στο έργο, προβλέπονται αναλυτικά:

Εργασίες οδοποιίας

Οι ασφαλτικές εργασίες θα γίνουν σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού (2Km)  από την είσοδο του Πυλίου (βενζινάδικο) έως την έξοδο προς Καρδάμαινα (περιοχή Χαρμύλι).

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν περιλαμβάνουν:

  • Απόξεση (φρεζάρισμα) ασφαλτικού τάπητα αστικής οδού με χρήση φρέζας
  • Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη
  • Διάστρωση ισοπεδωτικών στρώσεων τοπικά, όπου κρίνεται τεχνικά απαραίτητο
  • Ασφαλτόστρωση στρώσεως κυκλοφορίας (τυπικού πάχους 5εκ.)
  • Οριζόντιες διαγραμμίσεις με ανακλαστική βαφή

Η/Μ  Εργασίες 

Οι Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συνοπτικά περιλαμβάνουν:

  • Tην αποξήλωση φωτιστικών σωμάτων οδικού φωτισμού από χαλύβδινους ιστούς φωτισμού 6 m και την αντικατάσταση τους από φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led και ισχύος 80-110 W (20 φωτιστικά)
  • Την εξαγωγή και απομάκρυνση καταστραφέντων χαλύβδινων ιστών με τα αντίστοιχα φωτιστικά τους και τοποθέτηση νέου οδικού φωτισμού στις αντίστοιχες θέσεις
  • Τοποθέτηση οδικού φωτισμού της κεντρικής οδού του Πυλίου σε τμήματα που δεν  υπάρχει καθόλου φωτισμός
  • Τοποθέτηση οδικού φωτισμού σε δυο παράπλευρες οδούς συνολικού μήκους 1500 m.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 875.000(συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).