Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το ζήτημα της υπερσυγκέντρωσης πολιτών έξω από Τράπεζες, διαπιστώθηκε ότι με τις βεβαιώσεις σε χαρτί που χρησιμοποιούν οι πολίτες για να μετακινηθούν δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

Παρόλα αυτά αποφασίστηκε ότι θα γίνουν ενέργειες να ελέγξει την κατάσταση η αστυνομία, όπως συνέβη χτες και σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός από συνταξιούχους που σχημάτισαν ουρές έξω από τράπεζες.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν την σημασία να επιδείξει ο καθένας ξεχωριστά ατομική ευθύνη απέναντι στο ζήτημα του εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κύπρου και στην Αννης Μαρίας, παρατηρήθηκαν και σήμερα μεγάλες συγκεντρώσεις, αν και οι υπεύθυνοι των τραπεζών κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση με σταδιακή είσοδο.

Χτες και σήμερα πολλές φορές εκλήθη η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, χωρίς φυσικά ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι εξετάζεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

 295 total views,  2 views today