Αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι συνάνθρωποι μας, που δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Τα στοιχεία που προκύπτουν, από τη δομή που διατηρεί σε λειτουργία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συντριπτικά και   δείχνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στερούνται ακόμη και τα βασικά.

Ειδικότερα όπως δήλωσε στο skyrodos.groπεριφερειακός σύμβουλος κ.Νίκος Καραμαρίτης στη Ρόδο  θα λάβουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο 1.200 οικογένειες, με πολύ χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα. Από αυτές οι 550 είναι εγγεγραμμένες στη δομή  και λαμβάνουν τρόφιμα κάθε μήνα.

Τα μέλη των υπολοίπων,  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μεν αλλά για τυπικούς λόγους, δεν δικαιούνται να λαμβάνουν σε τακτική βάση βοήθεια γεγονός που δυσκολεύει πολύ τη διαβίωση τους.

«Οι εγγραφές γίνονται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας που για 100 -200 ευρώ παραπάνω στο εισόδημα τους δεν μπορούν να ενταχθούν στη δομή. Στηρίζουμε και αυτούς τους ανθρώπους και τους δίνουμε τρόφιμα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.Όμως και αυτοί έχουν πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης.
Στα υπόλοιπα νησιά του νομού οι δικαιούχοι ξεπερνούν τα 6.000 άτομα γεγονός που δείχνει τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα.

Σε ερώτηση για τη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τα υπόλοιπα νησιά ο κ.Καραμαρίτης δήλωσε πως θα γίνει από τις 15 Ιανουαρίου 2019.

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα πλέον τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά. Παρέλαβα το κοινωνικό παντοπωλείο με 300 οικογένειες εγγεγραμμένες και τώρα έχουμε φθάσει τις 550», είπε ο κ. Καραμαρίτης.

Στα φτωχά νοικοκυριά που είναι εγγεγραμμένα στη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου   παραδίδονται τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και κοτόπουλα.

« Στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο υπάρχουν τα πάντα.Διανέμουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας μακαρόνια, ρύζι ,φρυγανιές, γάλα και γενικά ότι χρειάζεται ένα νοικοκυριό.Μέχρι και μερέντα και σοκολάτες για τα μικρά παιδιά που δεν θα πρέπει να στερούνται τίποτε ειδικά αυτές τις ημέρες », είπε ο κ.Καραμαρίτης.

Από  δωρεές διαφόρων συλλόγων έχουν εξασφαλιστεί και μικρά παιχνίδια που διανέμονται μαζί με τα τρόφιμα στα παιδιά αυτές τις ημέρες.

Βοήθεια στους ανθρώπους που  υποφέρουν παρέχεται και από τις δομές που λειτουργούν υπό  την ευθύνη του Δήμου Ρόδου.

Διανομή τροφίμων στους αναξιοπαθούντες θα γίνει και από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με ευθύνη του προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκου Τριπολίτη.

 

 518 total views,  2 views today