Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τη Ρόδο για το 2021 από τις εταιρίες κρουαζιέρας, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Β. Παπαοικονόμου.

Μάλιστα οι προσεγγίσεις -οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν ακυρωθεί- ξεκινάνε από ανήμερα του Πάσχα “απλά όλα εξαρτώνται από το πότε θα βγάλει και το υπουργείο τις οδηγίες για το πότε θα ανοίξει η κρουαζιέρα και υπό ποιές προϋποθέσεις”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στα αξιοσημείωτα -όπως τόνισε- είναι ότι σε σχέση με το 2019 οι προσεγγίσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν φαίνεται να είναι περισσότερες (!) ως προς τις κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα. “Δεν θέλω να αναφερθώ σε αριθμούς γιατί όλα είναι σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας, όμως από τα στοιχεία αυτά, φαίνεται ότι πράγματι είναι περισσότερες από ότι το ’19. Γιατί και το 2020 περιμέναμε ένα ρεκόρ προσεγγίσεων, αλλά δυστυχώς είχαμε τρομακτική μείωση, λόγω του κορωνοϊού”, επισήμανε σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ν.

Ερωτηθείς για τις απαιτήσεις που έχουν οι εταιρίες και τι ζητάνε ως προς τις προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων τους στο λιμάνι μας, ο κ. Παπαοικονόμου υπογράμμισε ότι “οι εταιρίες περισσότερο εστιάζουν ως προς τα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας κυρίως, κατά πόσο σαν Λιμενικό Ταμείο έχουμε συντάξει τις μελέτες για τη διακίνηση των επιβατών, ούτως ώστε αν έχουμε συγχρόνως αφίξεις πάνω από ένα κρουαζιερόπλοιο, οι επιβάτες να μην έρχονται σε επαφή με τους επιβάτες άλλων κρουαζιεροπλοίων τα οποία θα είναι στο λιμάνι μας. Εμείς έχουμε συντάξει ένα σχέδιο κίνησης των επιβατών, έτσι ώστε μέχρι τρία κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μπορεί να είναι ελλιμενισμένα στο τουριστικό λιμάνι, η διακίνηση να γίνεται με τέτοιο τρόπο, που να μην έρχονται σε άμεση επαφή η μία κρουαζιέρα με την άλλη. Το μόνο που περιμένουμε ως προς τις διευκολύνσεις, είναι η ψήφιση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ, η οποία θα προβλέπει μία σοβαρή μείωση στην τιμή παροχής νερού”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Αναφερόμενος στα έργα που υλοποιεί το Λιμενικό Ταμείο δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στο νησί της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη ο ξυλοπεζόδρομος στην περιοχή του Κόβα, και ότι το έργο προχωρά κανονικά: “Εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι τέλος του μηνός κανονικά θα πρέπει να παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης για το υπόλοιπο τμήμα του ξυλοπεζόδρομου, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου”.

 1,003 total views,  2 views today