Αφάνταστη ταλαιπωρία για καρκινοπαθείς σήμερα στο νοσοκομείο απουσία φαρμακοποιού

317

Αφάνταστη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα 25 καρκινοπαθείς  που ήθελαν να κάνουν τις θεραπείες τους και δεν μπορούσαν  επί   ώρες γιατί δεν υπήρχε φαρμακοποιός στο  Νοσοκομείο της Ρόδου για να τους χορηγήσει τα απαραίτητα σκευάσματα.

Ο ένας και μοναδικός φαρμακοποιός που υπάρχει έχει ασθενήσει και οι βοηθοί  του δεν μπορούν να δώσουν εύκολα σκευάσματα και ειδικά αυτά που αφορούν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Αποτέλεσμα ήταν να μην είναι δυνατό το πρωί να γίνουν οι προγραμματισμένες θεραπείες και να κινδυνεύουν να αναβληθούν. Η κατάσταση αυτή εξόργισε τον διευθυντή της Ογκολογικής κ. Δημήτρη  Ματθαίο που έστειλε τους ασθενείς στη διοίκηση.

Οι άνθρωποι ζήτησαν από το διοικητή κ. Ρουμάνη λύση. Τελικά τη λύση έδωσε ο  διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής κ. Στέλιος Καραταπάνης που έδωσε εντολή να έρθουν φαρμακοποιοί του ΕΟΔΥ για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς όπως και έγινε.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει καθώς δεν γίνεται το φαρμακείου του ΓΝΡ να είναι μόνο με ένα φαρμακοποιό.

Το χειρότερο από όλα είναι πως πρέπει να γίνου και παραγγελίες σκευασμάτων και αυτό χωρίς φαρμακοποιό είναι ανέφικτο.

Για το σοβαρό πρόβλημα είναι ενήμερη και η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

Για την εξεύρεση λύσης πάντως έχει προγραμματιστεί για σήμερα σύσκεψη στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Το  ζήτημα που θέτουν πλέον επιτακτικά και η γιατροί είναι να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της παραιτήσεως του διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη.

Εν ολίγοις ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις γιατί υπάρχουν ζητήματα που θα  πρέπει να προχωρήσουν.