Πυκνώνουν τα σύννεφα δυσαρέσκειας για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου μετά την σοβαρή καταγγελία που έγινε από συγγενείς 27χρονης τροφίμου που έχασε τη ζωή της από ατροφία.

Το απίστευτο έγινε γνωστό στη Ρόδο, όταν οι γονείς της τροφίμου, ενημερώθηκαν και ήρθαν για να παραλάβουν τη σορό της.

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί από την Αστυπάλαια και εισήχθη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, με ένδειξη διαταραχών στην καταποτική της ικανότητα εξαιτίας σπαστικής εγκεφαλοπάθειας.

Συγκεκριμένα στην 27χρονη κοπέλα είχε τοποθετηθεί γαστροστομία, που είναι ένας ειδικός σωλήνας σίτισης από το εξωτερικό κοιλιακό τοίχωμα στο εσωτερικό του στομάχου.

Με αυτόν τον τρόπο της χορηγούνταν αλεσμένες τροφές ή ειδικά διατροφικά διαλύματα από μια σύριγγα μέσω του σωλήνα προς το στομάχι, προκειμένου να τρέφεται κανονικά.

Πριν από πέντε ημέρες, για άγνωστους λόγους, η κοπέλα αποσύνδεσε τη γαστροστομία και γι’ αυτό η νοσηλεύτρια της βάρδιας χρειάσθηκε να καλέσει ασθενοφόρο για να την μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Εκεί εξετάσθηκε από εξειδικευμένο γαστρεντερολόγο και έγινε προσπάθεια επανατοποθέτησης του σωλήνα γαστροστομίας. Όμως η κοπέλα εξαιτίας της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της αλλά και της ατονίας που προκλήθηκε από την ασιτία, δυστυχώς δεν άντεξε και κατέληξε.

 1,011 total views,  2 views today