Η ακτοπλοΐα όπως δήλωσε στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Σακέλης μπαίνει από το επόμενο έτος σε μια δύσκολη φάση.

Αυτό όπως εξήγησε συμβαίνει γιατί από την 01/01/20 θα πρέπει τα πλοία να εφοδιάζονται με οικολογικά καύσιμα που είναι 20 με 25% πιο ακριβά από αυτά που «καίνε» τώρα.

«Μπαίνουμε σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν θα πρέπει να διαταραχθούν και να γίνουν ακριβές», είπε.

Ο κ. Σακέλης δήλωσε πως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
«Παρά τα προβλήματα στα λιμάνια τα νησιά μας εξυπηρετούνται εξαιρετικά από ποιοτικά πλοία με συνέπεια και αξιοπιστία. Ο τουρισμός έχει ανάγκη την ακτοπλοΐα. Μην ξεχνάμε πως τα προϊόντα και τα τρόφιμα μεταφέρονται με τα πλοία της γραμμής, Πρέπει να φροντίζουμε η ακτοπλοΐα να λειτουργεί με αξιοπιστία και συνέπεια. Για να αποφύγουμε αυξήσεις στους ναύλους έχουμε ζητήσει από τη σημερινή κυβέρνηση. Από τη νέα κυβέρνηση θα ζητήσουμε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων .Ένα από αυτά είναι η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Διαφορετικά θα υπάρχουν πιέσεις για αυξήσεις των ναύλων», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Σακέλης.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιβατηγού Ναυτιλίας τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαριστούν με τη νέα κυβέρνηση κάποια πράγματα για τις έκτακτες ή εκπρόθεσμες δρομολογήσεις .

«Πρέπει να μπει μια τάξη γιατί δημιουργούνται αντιπαραθέσεις μεταξύ των εταιρειών . Δημιουργούνται ερωτηματικά αν κάποιος πρέπει να επενδύσεις. Να γνωρίζετε πως το 95% των δρομολογίων είναι με ελεύθερες δηλώσεις δρομολόγησης που δεν εγκρίνονται από πουθενά. Αυτό δίνει το ελεύθερο στις εταιρείες να δρομολογούν τα πλοία χωρίς να αναμένουν αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων», είπε ο κ. Σακέλης .

 210 total views,  2 views today