Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας καταγράφονται στη Ρόδο, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον sky ο Αντιδήμαρχος Ισότητας Στράτος Καρίκης, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της κυκλοφορίας.

Αυτό προκύπτει από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συμβουλές που ζητούν πολλές γυναίκες τόσο από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου, όσο και από τη δομή για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών.

Ο κ. Καρίκης επισήμανε ότι το ζήτημα προβληματίζει ιδιαιτέρως τη δημοτική αρχή και το παρακολουθεί. “Εμείς, οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα και να  βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών, με την όποια βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε. Οι γυναίκες που καταφεύγουν στον ξενώνα, έχουν τόσο οι ίδιες , όσο και τα παιδιά τους την πλήρη στήριξη, διαφυλάσσοντας την ανωνυμία τους και την ακεραιότητά τους”. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο στον ξενώνα -που είναι δυναμικότητας 40 ατόμων- φιλοξενούνται δύο γυναίκες, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί εκεί περισσότερα από 150 άτομα (γυναίκες μόνες ή με τα παιδιά τους).

Το θέμα απασχολεί τόσο παγκοσμίως όσο και σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου έχει αναφερθεί αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά ένα τρίτο την εβδομάδα μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας. Γυναίκες που βρίσκονται σε βίαιες σχέσεις έχουν εγκλωβιστεί στο σπίτι και εκτίθενται στους θύτες τους για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει κάθε προσπάθειά τους να απευθύνουν στις ειδικές γραμμές βοήθειας, καθώς ο δράστης βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους.

 1,060 total views,  2 views today