Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα μετά και το νέο σημερινό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (1.690), αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών (128) στα Νοσοκομεία. Έξαρση των κρουσμάτων καταγράφεται πλέον και στη Ρόδο, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον sky ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Όπως είπε, η αυξητική άνοδος των περιστατικών της πανδημίας που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, καταγράφεται και στη Ρόδο, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον covid-19 είναι με μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ότι μέχρι πρότινος κι ως εκ τούτου αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται μέσα τέσσερα άτομα με κορωνοϊό, δύο ημεδαποί κι ένα ζεύγος Γερμανών, χωρίς να εμπνέει καμία ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Λόγω της γενικότερης ανησυχίας και μετά από οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ γίνεται νέος σχεδιασμός για αύξηση των κλινών με μετατροπή ειδικών μονάδων, όπως είχε γίνει στην πρώτη φάση της πανδημίας. Στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τα κρεβάτια στη μονάδα για τον covid-19, από 6 που είναι σήμερα θα φθάσουν τα 12, σύμφωνα με τον Διοικητή.

Άλλωστε, το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ασκεί ξανά πίεση στο σύστημα Υγείας, η οποία μπορεί να εξελιχθεί επικίνδυνα και τα δεδομένα είναι πλέον ανησυχητικά για τη χώρα μας.

 

 1,697 total views,  6 views today