Αύξηση των κρουσμάτων στην Κάρπαθο: Στο Μεσοχώρι η εστία του κορωνοϊού με 24 ασθενείς

522

Σε έξαρση παραμένει ο κορωνοϊός την τελευταία εβδομάδα και στην Κάρπαθο, με τα κρούσματα να καταγράφονται κυρίως στο Μεσοχώρι.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, στο Μεσοχώρι τα κρούσματα ανέρχονται σε 24, ενώ δύο με τρεις μολύνσεις εντοπίσθηκαν και στην Αρκάσα. “Ήταν 22 και προστέθηκαν άλλα δύο άτομα στο Μεσοχώρι. Όλη η διαδικασία με τα τεστ γίνονται από το Δήμο που αγόρασε 10.000 tests και επειδή έχει πολύ φόρτο εργασίας, δουλεύουν και 3-4 εθελοντές”, όπως τόνισε ο Δήμαρχος. Επισήμανε δε, ότι ένας ψάλτης που μετέβη από την Αθήνα στο νησί, είχε νοσήσει με κορωνοϊό και από εκεί ξεκίνησε η διασπορά του ιού.

Χθες ωστόσο σε σύνολο 170 rapid tests που διενεργήθηκαν στο νησί, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των Τουριστικών Πρακτορείων, και τους Tour Operators του εξωτερικού, ενημερώνοντάς τους σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του COVID-19, τονίζοντας ότι το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν την Κάρπαθο για τις διακοπές τους. Αναφέρει ότι έχουν εμβολιαστεί συνολικά 4.278 κάτοικοι, ενώ πάνω από 1.000 άτομα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν το συντομότερο. Ως εκ τούτου έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% του ντόπιου πληθυσμού, είτε με την μία είτε και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου.

Ο κ. Νισύριος εκτιμά ότι αν δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο νησί το φετινό καλοκαίρι, μπορεί να σημειωθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.