Α. Βυρίνης : Η φετινή σεζόν θα είναι πλούσια σε αφίξεις. Το στοίχημα είναι η αύξηση της μέσης δαπάνης

762

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν που  για τη Ρόδο θα είναι πολύ  καλή αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης.

Μίλησε για την εξέλιξη των αφίξεων μήνα με το μήνα αλλά και το άνοιγμα που κάνει η Ρόδος σε τουριστικές αγορές όπως αυτές της Κορέας και  της Κίνας.

Αναφέρθηκε επίσης και στα γυρίσματα που έγιναν στη Ρόδο για το κανάλι της Cosmote με τίτλο «Θαλάσσιες Ιστορίες» .

«Η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει από τις 11 Μαρτίου . Μέχρι στιγμής οι προγραμματισμένες πτήσεις δείχνουν μια πολύ καλή πληρότητα. Οι 72 προγραμματισμένες πτήσεις προοιωνίζουν αύξηση για τον τρέχοντα μήνα άνω του 100% αφού θα ξεπεράσουν τις 8.000», δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Για τον Απρίλιο ο κ. Βυρίνης δήλωσε πως θα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών ενώ πολύ καλά είναι τα δεδομένα για το Μάιο αφού οι κρατήσεις δείχνουν πως οι αφίξεις θα  αγγίξουν τις 100.000.

Όσο για τα ξενοδοχεία τόνισε πως μετά το Πάσχα θα έχουν ανοίξει σχεδόν στο σύνολο τους .«Φιλοδοξία μας είναι οι δύο πρώτοι μήνες της σεζόν να είναι  αρκετά ενισχυμένοι και να φθάσει η σεζόν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου», δήλωσε

Σε ερώτηση για τις αγορές που δίνουν τώρα τουρίστες στη Ρόδο ο κ. Βυρίνης δήλωσε πως η έναρξη της σεζόν έγινε με την Μεγ Βρετανία.

«Την Κυριακή ξεκινάνε πτήσεις από Ιταλία και από το Ισραήλ. Τον Απρίλιο θα ανοίξει και η αγορά της Σκανδιναβίας», είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Από πλευράς προβολής η Ρόδος φιλοξενεί δημοσιογράφους και bloggers από αρκετές χώρες.

«Σήμερα τελειώσαμε τα γυρίσματα εκπομπής της Cosmote Tv με τίτλο Θαλασσινές ιστορίες που αναφέρεται στη λαογραφία», δήλωσε.

Αναφέρθηκε επίσης και στον αγώνα που γίνονται για να ανοίξουν οι τουριστικές αγορές της Κορέας και της Κίνας. Η Ρόδος θα  προβληθεί σε τουριστική έκθεση που θα γίνει στη Σεούλ τον Απρίλιο.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ :