Α. Βυρίνης: Και η φετινή σεζόν έχει τις προοπτικές να πάει καλά για τη Ρόδο

84

Πολύ καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν για τη Ρόδο και η συνέχεια προβλέπεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Στις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης.

Όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν έρθει στο νησί μας 50.000 τουρίστες με τις πτήσεις τσάρτερ που  πραγματοποιήθηκαν ήδη.’

Όπως τόνισε από εδώ και στο εξής η τουριστική κίνηση όπως φαίνεται και από τον προγραμματισμό θα ανεβαίνει συνεχώς.

Στις αρχές Μαίου άλλωστε όπως τόνισε θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου με καλές πληρότητες που συνεχώς θα βαίνουν βελτιούμενες.

Σε  ερώτηση σχετικά με τις αγορές που δίνουν τουρίστες στη Ρόδο δήλωσε πως οι παραδοσιακές είναι εκείνες που δίνουν τον τόνο όπως και η αγορά του Ισραήλ που επίσης πάει πολύ καλά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο προορισμός ήταν έτοιμος για το άνοιγμα της σεζον τόνισε πως ίσως να μην ήταν όσο θα ήθελε και η δημοτική αρχή .

«Ίσως δεν είχαμε και εμείς πιστέψει πως θα γινόταν πράξη ο στόχος για την έναρξη της σεζον από τον Μάρτιο. Εφόσον αυτή είναι η στόχευση θα γίνεται και νωρίτερα η ετοιμασία», είπε ο κ. Βυρίνης,

Σχετικά με το αν η Ρόδος αντέχει μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τους τρεις μήνες αιχμής απάντησε πως δεν γίνεται αυτό το διάστημα να προστεθεί περισσότερος ακόμη κόσμος . Για το λόγο αυτό γίνεται όπως τόνισε η προσπάθεια να ξεκινάει  η σεζόν νωρίτερα και να τελειώνει αργότερα δηλαδή στα μέσα με τέλη Νοεμβρίου ώστε να διαχέονται οι επισκέπτες.

Αναφορικά με τις νέες τουριστικές αγορές αυτή άνοιξε  πρόσφατα και  δημιουργεί ελπίδες για καλά αποτελέσματα  στο μέλλον είναι αυτή της Ινδίας .