Βοήθεια σε δεκάδες συμπολίτες μας  δίνει καθημερινά και όχι μόνο τις ημέρες των εορτών η δημοτική αρχή μέσω της  αρμόδιας διεύθυνσης της οποίας προΐσταται η  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης Ηλικίας, ΑΜΕΑ και Εθελοντισμού κα Άννα Ζωάννου.

Δείγμα από το έργο που παράγεται με στόχο την παροχή βοήθειας  σε όσους έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε δεινή θέση, και όχι μόνο έδωσε σε συνέντευξή τύπου σήμερα η κ. Ζωάννου.

Η κ. Ζωάννου μίλησε για τη διανομή τροφίμων που έγινε αυτές τις ημέρες σε 320 πολίτες.

«Πάντα διανέμουμε τρόφιμα. Εδώ και λίγες ημέρες μοιράσαμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης τρόφιμα κρέας και γλυκίσματα με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Καλύψαμε τις ανάγκες 320 ανθρώπων. Ακόμη και εκείνους που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες αλλά είχαν ανάγκη . Πιστεύω να γιορτάσουν όλοι όμορφα  το Πάσχα και να μην λείψει τίποτε», τόνισε η κ. Ζωάννου.

«Δεν περιμένουμε τις ημέρες των εορτών για να καλύψουμε τι ς ανάγκες. Οι ανάγκες καλύπτονται και μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Απλά θέλαμε τώρα που έρχεται το Πάσχα το τραπέζι όλων να είναι πιο πλούσιο. Εμείς δουλεύουμε ασταμάτητα 365 ημέρες το χρόνο», τόνισε η κ. Ζωάννου.

Σε  ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των  ωφελουμένων η κ Ζωάννου δήλωσε:

«Οι ωφελούμενοι είναι 230. Εμείς καλύψαμε σήμερα 320 άτομα και άλλους ανθρώπους που είχαν  ανάγκη. Πάντοτε γίνεται αυτό  στην καθημερινότητα».

Όσο για τους αναξιοπαθούντες που δεν ζουν στην πόλη η κ. Ζωάννου δήλωσε:

«Δεν ήρθαν άνθρωποι από τις κοινότητες για να πάρουν τρόφιμα.  Υπάρχει και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που καλύπτει ανάγκες. Για μας το νησί είναι ένα και βοηθούμε όπου μπορούμε. Έχουμε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και λύνουμε τα προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Την Κάλυμνο θα επισκεφθεί ο Μάκης Βορίδης

Μέσω των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου , όπως εξήγησε η κ. Ζωάννου, σιτίζονται καθημερινά 172 άτομα.

«Καθημερινά σιτίζονται 172 άνθρωποι μεσημέρι και βράδυ.  Η διανομή του φαγητού γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες .  Πάντα δίνουμε όμως και σε περισσότερους ανθρώπους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αφού βλέπουμε ότι στερούνται τα βασικά», τόνισε η αντιδήμαρχος.

Η  κ. Αννα Ζωάννου αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που έγινε στη διάρκεια της θητείας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

«Όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας  έγινε πολύ δουλειά. Δημιουργήθηκαν δομές που δεν υπήρχαν. Έγιναν πρωτοπόρα πράγματα. Η δουλειά δεν σταματά. Υλοποιούμε αρκετά προγράμματα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν  ένα πολύ  καλό αποτέλεσμα», τόνισε.

Η κ. Ζωάννου αναφέρθηκε και στην πολυ καλή συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των αυτοδιοικητικών και των υπηρεσιακών παραγόντων που δουλεύουν πολύ, για να υπάρχουν καλά αποτελέσματα.

 192 total views,  2 views today