Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές δήλωσε ο Α. Τσίπρας

164

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «η συμμετοχή ξεπέρασε τις 150.000».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε τα 3000 μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για αυτήν τη διαδικασία, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και όσους προσήλθαν στις κάλπες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας», σημειώνοντας τέλος ότι τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποποίησή του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία, είχε αναφέρει πως ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί και να υπερβεί τις 150.000, τονίζοντας πως «η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα, διεξήχθη πάρα πολύ καλά».

Και πρόσθεσε ότι «ακριβή αριθμό θα μπορούμε να δώσουμε μετά από περίπου μιάμιση ώρα και ενδεχομένως μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του προέδρου».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή της ΚΕ επισήμανε ότι αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό Σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 21 Μαρτίου. Είπε ότι «τα αποτελέσματα της ΚΕ θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι αύριο, πιθανόν νωρίς το απόγευμα, γιατί με μεγάλο ψηφοδέλτιο και με πολλούς υποψήφιους η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία», προσθέτοντας ότι τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία σχεδόν όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις.