Βίντεο από την δυναμική καταδίωξη των Τούρκων διακινητών που μετέφεραν μετανάστες στην Κω!

109

Βίντεο και φωτογραφίες από την άγρια καταδίωξη που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στα ανοικτά της Κω, όπου λιμενικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τις μηχανές δύο σκαφών με παράνομους μετανάστες προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

«Στα δύο περιστατικά το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην Κω, αρχικά σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που έκανε περιπολία στην περιοχή και εντόπισε ταχύπλοο σκάφος το οποίο κινείτο ύποπτο στην περιοχή. Το προσέγγισε, του έκανε ηχητικά σήματα για να σταματήσει δεν το ακινητοποίησε ο χειριστής του, ούτε και στην καταδίωξη το ακινητοποίησε, έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ούτε τότε το ακινητοποίησε και προσπάθησε να εμβολίσει το δικό μας με αποτέλεσμα να γίνουν βολές στοχευμένες στους κινητήρες του σκάφους. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 22 άτομα, δύο διακινητές που έχουν συλληφθεί και 20 άτομα τα οποία είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με σκοπό να επιβιβαστούν στην Κω» είπε ο κ. Νίκος Κοκάλας εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος στην ΕΡΤ.

Μισή ώρα αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος, που είχε ξεκινήσει επίσης από τις τουρκικές ακτές για την Κω. Πάλι ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Στο σκάφος επέβαιναν 18 άτομα και ένας διακινητής που συνελήφθη. Σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα, «oι τρεις διακινητές φέρεται να είναι τουρκικής υπηκοότητας».