Βανδαλισμοί στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου

1801

Υποχρεωτική καθίσταται για όλους η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη. Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μιλώντας στον sky ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε ότι χθες το βράδυ έγιναν βανδαλισμοί στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, σπάζοντας τις πυροσβεστικές φωλιές και προξενώντας διάφορες υλικές ζημιές, γεγονός το οποίο κατήγγειλε σήμερα το πρωί στην Αστυνομία.

Παράλληλα και χθες με δηλώσεις του στο σταθμό ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες, αφού έξω από το 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Λέρου, εξωσχολικοί μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές, παρακινώντας τους να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Πρόσθεσε δε, ότι στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου απετράπησαν ανάλογες κινητοποιήσεις των μαθητών με την έναρξή τους, μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν στη μαθητική κοινότητα, ενώ η κατάληψη στο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω έληξε.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται γιατί οι αίθουσες δεν απολυμαίνονται, δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις και οι οικογένειες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα.

Εντωμεταξύ συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν μπροστά στο Δημαρχείο μαθητές της Ρόδου.

Οι μαθητές με συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την αύξηση των μέτρων προστασίας στα σχολεία για τον κορονοϊό και διαδήλωσαν ότι “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία”.