Βαρουφάκης: Κλείστε αεροδρόμιο και λιμάνι στη Ρόδο

1003

Αντιμετωπίζουμε μία τεράστια οικονομική καταστροφή και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτα, δήλωσε σήμερα στον sky ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Υποστήριξε ότι αν καταγραφεί μείωση εσόδων ως 50% σε ένα μήνα και ακολουθήσουν άλλοι δύο (μήνες) με μείωση της τάξεως του 25% θα φθάσουμε στο -10% στο ΑΕΠ της χώρας, προσθέτοντας ότι αν δε δράσουμε τώρα, μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα, με κλειστές τις επιχειρήσεις, το κόστος αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης θα είναι πολύ μεγαλύτερο μεταγενέστερα.

Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε η κυβέρνηση, να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, τα οποία μπορεί να αντλήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και να μην εκτροχιαστεί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Για τον τουρισμό επισήμανε πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσχεση, επομένως ως μέτρο πρότεινε το κούρεμα φόρων – τόσο των άμεσων, όσο και του ΦΠΑ.

Σχολιάζοντας μέτρα στην περιοχή μας, λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε πως η λύση είναι για τη Ρόδο να κλείσουν οι  πύλες εισόδου τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στο λιμάνι.