Μαθηματικά, Βιολογία, Αρχαία, ήταν τα μαθήματα που σήμερα διαγωνίστηκαν οι προερχόμενοι από τα ΓΕΛ όλης της χώρας στις Πανελλαδικκές εξετάσεις.
Οπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκης, τα μαθήματα που δόθηκαν στην ώρα τους χωρις προβλήματα, ήταν βατά για τους υποψηφίους των ΑΕΙ.
Όπως σημειώνει ο Μανώλης Φουντουλάκης, Ακαδημαϊκός Μαθηματικών ΓΕΛ στον Όμιλο «Πουκαμισάς», το πρώτο θέμα των Μαθηματικών δεν έκρυβε κάποια παγίδα: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ βατό και ήταν και ερωτήσεις επαναλαμβανόμενες, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχες ερωτήσεις και σε προηγούμενα λεγόμενα διαγωνίσματα. Τώρα όσον αφορά τα σωστά – λάθος δεν είχαν κάποια παγίδα, ήταν αρκετά βατά». Σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις, σύμφωνα με τον κ. Φουντουλάκη, το δεύτερο θέμα είναι θεωρητικά το πιο βατό. Το τρίτο είναι το πιο σχετικά λίγο πιο δύσκολο και το τέταρτο είναι αρκετά απαιτητικό.
Αναλυτικότερα, για το δεύτερο θέμα ο κ. Φουντουλάκης παρατηρεί ότι «ξέφευγε λίγο από τα συνηθισμένα». «Συνήθως στο δεύτερο θέμα μελετάμε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με σύνθεση, αντιστροφή, μελέτη συνάρτησης, χάραξη γραφικής παράστασης. Το συγκεκριμένο δεν είχε τίποτα από αυτά. Δεν ήταν δύσκολο, απλά επειδή οι λιγότερο διαβασμένοι ας το πω έτσι οι μαθητές έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν για δεύτερο θέμα αντίστοιχες ερωτήσεις με αυτές που περιέγραψα στο συγκεκριμένο δεν υπήρχε αυτό. Να ξαναπώ όμως δεν ήταν δύσκολο» αναφέρει.
Το τρίτο θέμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα κλασικό θέμα άσκησης διπλού τύπου. Τα ερωτήματα ήταν αρκετά βατά δεν έκρυβαν κάποια παγίδα. Το τέταρτο ήταν και το πιο απαιτητικό. «Τέσσερα υπο-ερωτήματα: το πρώτο ήταν πολύ πολύ βατό αλλά εκεί τελείωνε η ευκολία του. Από εκει και πέρα άρχιζαν δύσκολα υπο-ερωτήματα με κάποιο από αυτά να έχουν και κάποια μορφή ‘τρικ’. Τα Δ2, Δ3, Δ4 ήταν αρκετά απαιτητικά και για αρκετά διαβασμένους υποψήφιους» εκτιμά ο κ. Φουντουλάκης.