Έκκληση να προσέχουν οι πολίτες και να μην ανάβουν φωτιές σε δασικές περιοχές τώρα που γίνονται και πανηγύρια έκανε μιλώντας στον Sky o διοικητής της Πυροσβεστικής κ.Νικητάς Βενιός με αφορμή την πυρκαγιά που ανάψε χθες στην Θολό.

Όπως τόνισε η φωτιά στην Θολό έκαψε 70 στρέμματα δασικής και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

«Η φωτιά ήταν  δύσκολη. Ευτυχώς καταφέραμε να τη θέσουμε γρήγορα υπό έλεγχο και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα», δήλωσε ο κ. Βενιός.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής τόνισε πως τώρα ξεκινούν για τη Ρόδο τα δύσκολα.

«Μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά. Για να συνεχίσουμε εξίσου καλά χρειαζόμαστε την βοήθεια όλου του κόσμου. Εξαιτίας της ανομβρίας έχει δημιουργηθεί ξερή βλάστηση κάτι που διευκολύνει την επέκταση της φωτιάς όταν ανάψει. Παράδειγμα χθες που μια μικρή φωτιά κινδύνευσε να γίνει μεγάλη φωτιά», δήλωσε ο κ. Βενιός.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αίτια της χθεσινής φωτιάς ο διοικητής της Πυροσβεστικής τόνισε πως έρευνα διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας του.

«Μπορούμε να πούμε μόνο πως η φωτιά ξεκίνησε από χώρο παρακείμενο σε αυλή κατοικίας. Τα αίτια  θα τα βρούμε.Προσοχή από όλους γιατί τον Αύγουστο έχουμε πανηγύρια και στήνονται ψησταριές στα δάση», είπε.

Αναφορά έκανε ο κ. Βενιός και στη φωτιά που άναψε σε  χώρο ξενοδοχείου  που φυλάσσονταν σεντόνια.

«Εκκενώσαμε το ξενοδοχείο άμεσα και σβήσαμε τη φωτιά εγκαίρως», είπε ο διοικητής της ΠΥΡ.

 976 total views,  2 views today