Ένα βήμα πριν από την υλοποίησή της βρίσκεται η Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συντονίζει διαρκώς το πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες τοποθετήθηκαν τα νέα ερμάρια στους χώρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς, καθώς και Πανελλήνια οργάνωση των προσπαθειών του Συλλόγου.

Πλέον, η Βιβλιοθήκη του Συλλόγου απαριθμεί ένα σύνολο 1000 βιβλίων και περιοδικών Αρχιτεκτονικής.

Την ομάδα συντονισμού αποτελούν οι κκ Ανθούλα Τσιώκα, Γιώργος Σκιαδόπουλος, Γιάννης Ματσαμάς και Γιώργος Περνάρης. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ Αντώνη Γιαννικουρή, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο κ Γιάννη Γλυνό.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου προσκεκλημένος ήταν ο κ Γιαννικουρής. Αφού συντονίστηκαν από κοινού όλες οι επόμενες απαραίτητες ενέργειες για την Βιβλιοθήκη του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ Δωδεκανήσου παρουσίασε στον Σύλλογο το όραμά του για την συνολική αναβάθμιση του συγκροτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η ανταπόκριση ήταν ομόφωνα θετική από πλευράς Συλλόγου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα συντονιστεί κοινή συνεδρίαση μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ μετά το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν και εκτενείς ανακοινώσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς όλους του Αρχιτέκτονες, μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να συσταθεί η αρμόδια Ομάδα Εργασίας που θα αναλάβει την Βιβλιοθήκη του Συλλόγου.

Σε πρώτο στάδιο η βιβλιοθήκη θα δομηθεί μέσα από δωρεές συναδέλφων μηχανικών και συμπολιτών μας. Στόχος του Συλλόγου είναι η σταδιακή οργάνωση και εξέλιξη της βιβλιοθήκης σε μία από τις πιο αξιόλογες στη χώρα μας, αποτελώντας ζωντανό κύτταρο για όλα τα Δωδεκάνησα. Ήδη μέσα από τις τοπικές και υπερτοπικές συναντήσεις και συνεργασίες του Συλλόγου στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν συλλεχθεί αξιόλογα αρχεία, όπως:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ
– ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Νέες ελαφρύνσεις για τα νησιά ετοιμάζει η κυβέρνηση

7η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
– ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 20ο ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
– ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
– ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (1985 – 2000)
– ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

40 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ DESIGN
– WALLPAPER

Για τις δωρεές ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου επιθυμεί να ευχαριστήσει:
Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Χάρη Λαμπρίδη με δωρεά 500 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα,
Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του με δωρεά 100 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα,
Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Αγαπητό Ξάνθη με δωρεά 50 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα,
Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Δημήτρη Παρασσό με δωρεά 50 βιβλίων,
Την κ Κατερίνα Μανούσου Ντέλλα, αρχιτέκτων, αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης Μνημείων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου,
Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Χρήστο Στεφανόπουλο,
Τον Αντιδήμαρχο Κω κ Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο κατά την πρόσφατη συνεργασία που είχε ο Σύλλογος στην Κω με τον Δήμο,
Την κ Μάρω Καρδαμίτση Αδάμη, αρχιτέκτων, Διευθύντρια των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη,
Τον κ Ηλία Κωνσταντόπουλο, αρχιτέκτων, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής,
Τον κ Ηλία Πεστλίκη, φαρμακοποιό, για τη δωρεά 40 αρχιτεκτονικών περιοδικών.

Όσοι συνάδελφοι μηχανικοί και συμπολίτες μας επιθυμούν να προχωρήσουν σε δωρεά αρχιτεκτονικών βιβλίων ή περιοδικών, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο 2241035656.

Γιώργος Σκιαδόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιώργος Περνάρης
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Νίκος Ζαρίφης
Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιάννης Ματσαμάς
Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Ανθούλα Τσιώκα
Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 178 total views,  2 views today