Βιτσιλάκη: Θα είμαι πιο ενεργά κοντά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μετά την παράδοση της Πρυτανείας

1006

Στις δράσεις και τα προγράμματα  που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα η πρυτάνισσα κ.Χρυσή Βιτσιλάκη.

Μίλησε και για το θέμα της στέγης που έχει ανάγκη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τις κρούσεις που έκανε  στο Δήμο Ρόδου .

Αναφέρθηκε η κ. Βιτσιλάκη και στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την εταιρεία Cisco.

«Από το 2018 που αναλάβαμε προωθούμε τις συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιαίτερα του εξωτερικού και οικονομικούς και κοινωνικούς  φορείς και των έξι νησιών του Αρχιπελάγους προς όφελος και των κοινωνιών και του Πανεπιστημίου. Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν στη Σύρο με το Κέντρο Καινοτομίας και συνεργάζεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Cisco. Από εκεί ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με τη Cisco και έχουμε υπογράψει συμφωνητικό και να συμβάλουμε μαζί στην αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Η πρόσφατη συνάντηση ήρθε ως επιστέγασμα σειράς συνεργειών που ξεκίνησαν με τα Digital Nomads που είχαν σκοπό να συνεργήσουν με φορείς στη Ρόδο», δήλωσε η κ . Βιτσιλάκη.

Αναφέρθηκε επίσης και στην έναρξη των συζητήσεων για το Net Academy .

«Ξεκινήσαμε να δείχνουμε τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίο ειδικά στα τμήματα της Ρόδου. Μέσω αυτών  μπορούν να αναδειχθούν τοπόσημα του νησιού», δήλωσε η Πρυτάνισα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μίλησε και για το θερινό τμήμα που θα λειτουργήσει φέτος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστημίο  του Τορόντο.

«Πρέπει να δούμε πως θα επισημοποιηθεί η συνεργασία με με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Προωθούμε την αξιοποίηση και της ελληνικής γλώσσας  και την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού. Κάθε χρόνο υλοποιούνται πάνω από 15 θερινά σχολεία. Συνεργάζονται για όλα αυτά η εκπαιδευτικός κ.Βασιλεία Καζούλη Κούρτη η κ. Δεσποινα Χατζηδιάκου, Στόχος τα παιδιά των ομογενών να συνδυάζουν την επίσκεψη στη Ρόδο με μια εκπαιδευτική εμπειρία. Μπορούμε να συνεργαστούμε και με πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο για αυτό το στόχο», είπε η κ. Βιτσιλάκη.

Σε ερώτηση για το θέμα της εξασφάλισης χώρων για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η κ. Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την αξιοποίησης της έκτασης του ΠΙΚΠΑ και των προσφυγών στη δικαιοσύνη καθώς έχουν γίνει καταπατήσεις .

«Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα μας. Κάναμε προσπάθεια να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων κτιρίων στο ΠΙΚΠΑ .Η προσπάθεια σταμάτησε γιατί διαπιστώσαμε πως υπάρχουν καινούργια αυθαίρετα που αναπτύχθηκαν μέσα στο χώρο εκεί.  Αυτό μας απαγορεύει βάσει νόμου στην αξιοποίηση του ακινήτου γιατί υπάρχουν αυθαιρεσίες. Κινήθηκαν διαδικασίες σε κάποιους από τους ανθρώπους που προέβησαν σε αυθαιρεσίες και εκκενώθηκαν αρκετοί χώροι. Ωστόσο ένας από τους οικονομικά ισχυρούς έχει προσφύγει στα δικαστήρια. Και με το δήμαρχο Ρόδου, προσπάθησα να διεκδικήσουμε χώρους και όμορους του Πανεπιστημίου αλλά απορρίφθηκε το αίτημα,  παρότι υπήρχε θετική εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία για την αξιοποίηση χώρων .Σας αναφέρω το μηχανοστάσιο των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Δεν είναι δυνατό μέσα στο κέντρο της πόλης να υπάρχει ένα τεράστιο ακίνητο που να έχει μέσα λεωφορεία.Τα κτίρια εκεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μια μικρή επισκευή», δήλωσε η κ. Βιτσιλάκη.

Η κ. Βιτσιλάκη είπε πως θα παραδώσει την πρυτανεία στο τέλος Ιουνίου καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση και στο ερώτημα ποια θα είναι η συνέχεια τόνισε:

«Η συνέχεια θα είναι να συνδράμω όπως μπορώ σε  όλα τα ενδιαφέροντα και αναπτυξιακά προγράμματα  που κάνουμε και σε αυτά εμπλέκομαι και εγώ και η ερευνητική μου ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα εγώ και η ομάδα μου θα πάμε στην Αστυπάλαια όπου θα παρουσιαστούν στους δημοσιογράφους και τα αποτελέσματα της έρευνας μου  για το πως οι κάτοικοι βιώνουν την ηλεκτροκίνηση. Και η Αστυπάλαια θα γίνει ενεργειακά αυτόνομη. Θα είμαι εδώ και πιο ενεργά»