Ακόμη μία διανομή τροφίμων και προϊόντων καθαρισμού ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

Το μοίρασμα των προϊόντων στους ωφελούμενους πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και της κας. Άννας Ζωάννου, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και στις κατά τόπους ενότητες με την υποστήριξη των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η διανομή η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου στο χώρο του Ροδινίου αφορούσε στη διάθεση σε περίπου 1.000 ωφελούμενους 7,2 τόνων προϊόντων. Συγκεκριμένα μοιράστηκαν 3 τόνοι λαχανικών, 0,5 τόνος νωπό μοσχαρίσιο κρέας, 0,5 τόνος φέτα και 3,2 τόνοι τροφίμων μακράς διάρκειας (συσκευασμένο γάλα, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια και ρύζι). Σημειώνεται ότι η ποσότητα που έλαβε ο/η κάθε δικαιούχος αναλογούσε στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού του/της.

Ο Δήμαρχος Ρόδου και οι συνεργάτες του θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όσους και όσες συνέβαλαν (εθελοντές από ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου και υπάλληλους) στην άρτια υλοποίηση της διανομής.

Προσφορά τροφίμων με την ευγενική χορηγία του ομίλου Inner Wheel

Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, με βαθύ αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, φορείς , ιδρύματα και σχολεία προσέφεραν δωρεές στη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου και συγκεκριμένα :

Την Ημέρα του Πάσχα προσφέρθηκε ένα πλούσιο γεύμα και ατομικό τσουρέκι στους ωφελούμενους του προγράμματος, με την ευγενική χορηγία του ομίλου INNER WΗEEL.
Επίσης παραδόθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας από το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ & Μαίρης Σταματίου καθώς και από το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τέλος σημαντική βοήθεια δέχεται το συσσίτιο από τη συνεχή στήριξη των καταστημάτων ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ρόδου, Ιαλυσού και Παραδεισίου, καθώς και από τις επιχειρήσεις Ορφανίδης Νικόλαος, Βρούλλης Εισαγωγική Ι.Κ.Ε., ΠΑΤΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, και τα αρτοποιεία «Άρτος & Παράδοση», «Δ & Σ Ποντικάκης» , «Τσαλμίδης», «Νικολαΐδης» , «Αρχαγγελίτισσα» και «Στάνη».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κ. Άννα Ζωάννου, ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Πετράκης καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και συγχαίρουν τους παραπάνω για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά τους.

Εύχονται σε όλους Χριστός Ανέστη, Υγεία και να τους διακατέχει πάντα το αίσθημα Αγάπης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας .

 142 total views,  2 views today