Την πρόθεση του να ενισχύσει τους πληττόμενους κλάδους λόγω του κορονοϊού επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του για έγκαιρη παρέμβαση όπου παρατηρούνται ασυμμετρίες εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο sky, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Με την ευκαιρία της επιστολής που έστειλε για τους παράκτιους αλιείς, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στις ειδικές ενισχύσεις σε κλάδους του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς πόρους, θα ανέλθουν στο ποσό των 15,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρόσκαιρες συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία στη χώρα μας.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν προϊόντα στα οποία η ζήτηση έχει καταρρεύσει, όπως τα αλιεύματα, και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει χρήματα σε όσους πλήττονται.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της επίσπευσης της ανανέωσης της απόφασης που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι, μια και αποτελεί σημαντικό έσοδο για τους αλιείς της Σύμης, που πρόκειται σύντομα να εξεταστεί.

Τέλος κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην στόχευση του Υπουργείου για την στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τον κορωναϊό αλλά και στην συγκρότηση ομάδας ειδικών για να εξετάσουν κινδύνους να παρατηρηθούν στο μέλλον ελλείψεις στα τρόφιμα, παρά το γεγονός, όπως είπε ο κίνδυνος δεν είναι μέχρι στιγμής ορατός.

 1,178 total views,  2 views today