«Η πορεία των κρουσμάτων είναι ανησυχητική το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η περιοχή μας είναι αυξημένου κινδύνου λόγω   και του τουρισμού. Φοβόμαστε μήπως επιβληθούν μέτρα όπως η υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες που έρχονται από την Μεγ Βρετανία ή άλλες αγορές».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης.

«Είναι στη δική μας δυνατότητα να αποφύγουμε δυσάρεστα μέτρα. Επισκέφθηκα  το mega εμβολιαστικό κέντρο και διαπίστωσα από τα στοιχεία δείχνουν  ότι έχει εμβολιαστεί το 55% του πληθυσμού. Να μην ξεχνάμε πως ξεκίνησαν και  οι εμβολιασμοί για τους νέους ηλικίας από 15 εως 20 ετών», τόνισε

Ο  κ. Βυρίνης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

«Τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα. Οι έλεγχοι είναι σχολαστικοί και στην εστίαση», τόνισε

Σε ερώτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η δημοτική αρχή να συμβάλει στην αύξηση των εμβολιασμών τόνισε :

«Μετά την αύξηση των κρουσμάτων ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί σε ότι αφορά και την τήρηση των  μέτρων και τους εμβολιασμούς».

Όσο για τι θα κάνουμε να μπούμε πάλι στο «κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη είπε:

«Το θέμα είναι να μην μπούμε στο κόκκινο. Παρακολουθούμε την κατάσταση . Δεν έχουμε τις αφίξεις που θα θέλαμε από τη Μεγ Βρετανία και η κίνηση είναι περιορισμένη σε σχέση με τα αρχικά μηνύματα. Στην πρώτη θέση σε αφίξεις είναι οι Γερμανοί. Ελπίζουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί».

Αναφέρθηκε  και στην πρόγραμμα προβολής που όπως είπε είναι σε εξέλιξη.

 374 total views,  2 views today