Βυρίνης: 300.000 τουρίστες ήρθαν από τις αρχές της σεζόν μέχρι τώρα στη Ρόδο

115

Αισιοδοξία δημιουργούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον τουρισμό.

Στοιχεία σχετικά με τις αφίξεις των τουριστών στη Ρόδο έδωσε στη δημοσιότητα με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα  τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε μέχρι τώρα από τις  27 Μαρτίου  έχουν αφιχθεί  στη Ρόδο 300.000 τουρίστες .

Το Σαββατοκύριακο δηλαδή αύριο και μεθαύριο, οι αριθμός των αφίξεων θα αυξηθεί περισσότερο αφού έχουν προγραμματιστεί  190 πτήσεις τσάρτερ .  Συγκεκριμένα 95 πτήσεις θα γίνουν αύριο και επίσης 95 την Κυριακή.

Τον  Απρίλιο η τουριστική κίνηση στη Ρόδο παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2019

Η Ρόδος αντλεί τουρίστες  από την  Μεγ.Βρετανία  τη Γερμανία  την Ολλανδία και τη Γαλλία . Ανοδικά άρχισαν να κινούνται οι αφίξεις και από τις χώρες της Σκανδιναβίας. Σταθερές οι αφίξεις από την Ιταλία και το Ισραήλ.

Υπάρχει όπως είπε αναμονή και για την ανάκαμψη των αφίξεων από την τουριστική αγορά της Πολωνίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο τον   Ιούνιο και τον Αύγουστο ο κ. Βυρίνης δήλωσε :

« Οι κρατήσεις  που έχουμε δείχνουν πως θα είμαστε κοντά στα δεδομένα του 2019. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε πως θα ξεπεράσουμε τα στοιχεία της συγκεκριμένης χρονιάς . Ευελπιστούμε όμως να έχουμε καλά οικονομικά αποτελέσματα δηλαδή να αυξηθούν τα χρήματα που θα δαπανήσουν στις διακοπές τους οι τουρίστες».

Σε ότι αφορά την εικόνα του νησιού ο κ. Βυρίνης τόνισε πως η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας

« Ο Δήμος εστιάζει πολύ  στον τομέα της καθαριότητας. Η εικόνα του νησιού έχει βελτιωθεί πολύ.Ίσως δεν είναι αυτό  που θα θέλαμε αλλά μακροπρόθεσμα η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη »

Ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε και στον τομέα της κρουαζιέρας τονίζοντας  πως έχουν προγραμματιστεί σχεδόν 500 κατάπλοι .

«Έχουν βελτιωθεί και οι υποδομές στο λιμάνι ενώ θετικά λειτουργεί και η πρωτοβουλία του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη για τη μείωση στην τιμή του νερού.Αποτέλεσμα είναι φέτος να έχουμε περισσότερα και κυρίως νέα κρουζιερόπλοια. Οι τουρίστες της μιας ημέρας κυκλοφορούν και κάνουν αγορές από τα καταστήματα», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος επέστησε την προσοχή στους επιχειρηματίες του τουρισμού ώστε να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την προσέγγιση των επισκεπτών.

«Πρέπει επίσης να επενδύσουμε στα τοπικά προϊόντα», είπε

Η Διεύθυνση Τουρισμού και ο Δήμος Ρόδου έχουν κάνει κινήσεις όπως τόνισε  κ. Βυρίνης  σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού  στα ξενοδοχεία.

Γίνεται όπως εξήγησε ενημέρωση στα σχολεία σχετικά με τα τουριστικά επαγγέλματα.